Testvinnare: Här är hyllade vinterdäcken

Continental Däck tog hem hela sex förstaplatser i årets vinterdäcktester. I topp syns nyheten VikingContact™ 7 som utnämns till bästa nordiska dubbfria däck i bland annat Vi Bilägare och Teknikens Värld.

ANNONS
|

– Våra vinter- och sommardäck testas i alla typer av väder. Allt för att du ska känna dig säker och trygg bakom ratten – oavsett väglag eller årstid, säger Per Linder, produktspecialist på Continental.

Som en ledande leverantör till bilindustrin har Continental Däck en unik expertis hela vägen från bromspedal till däck. Det kunnandet tar de med sig på vägen mot deras mål: en värld med noll omkomna, skadade och olyckor i trafiken.

De vill minska olyckor i trafiken

– Dubbdäcket IceContact™ 2 fick också fina testresultat och utsågs till testvinnare av både Teknikens Värld och Vi Bilägare. Även det europeiska friktionsdäcket WinterContact™ TS 860 utnämndes till testvinnare i Teknikens Värld, berättar Per Linder.

ANNONS

För att kunna skapa bra däck krävs regelbundna tester på olika underlag. Därför har Continental Däck testanläggningar på flera olika ställeni världen, exempelvis i USA och på Nya Zeeland men även i Europa och här hemma i Sverige.

– Våra vinter- och sommardäck testas under alla typer av väderlekar och vägförhållanden. Naturligtvis sker allt detta med de modernaste testmetoderna och mätteknikerna, säger Per Linder.

Han förklarar att innan någon av deras innovationer går vidare till produktion, går de igenom både beprövade och helt nya testmetoder. Dessa tester garanterar att deras däck fungerar för vardagsbruk. Ett internationellt team av professionella testförare utför över 67 000 tester och kör 500 varv runt jorden innan en ny innovation är godkänd. 140 000 däck testas varje år och rullar totalt 200 miljoner kilometer.

– Continental har länge haft stort fokus på innovation och arbetar kontinuerligt med att ta fram säkra och testvinnande däck som är optimalt anpassade för våra förhållanden. Resultaten i årets däcktester ser vi som ett kvitto på att vi lyckas leverera inom samtliga av dessa områden, säger Per Linder.

Fem frågor och svar om vinterdäck

FAKTA/Så arbetar Continental för nollvisionen i trafiken

  1. Continental har varit en pionjär inom trafiksäkerhetsarbetet i mer än 140 år. I dag är Continental en av världens största säkerhetsexperter med drygt 200 000 anställda i 53 länder.
  2. Continental arbetar efter ett tydligt övergripande mål: Noll dödsfall, noll skador och noll olyckor i trafiken.
  3. För Continental börjar trafiksäkerhet med däcken. Continental har förbättrat säkerheten i över ett sekel med testvinnande och säkra däck.
  4. Parallellt med däckprodukterna har Continental Group också utvecklat omvälvande teknik som används i de flesta moderna bilar i dag.
  5. Continental är en drivande kraft i utvecklingen av framtidens intelligenta säkerhetssystem. För Continental innebär ny teknik möjligheter att snabbare förverkliga nollvisionen.
ANNONS