Wolfgang Pichler i ordkrig med rysk tv-stjärna

”Han är sämst!”
Wolfgang Pichler, tidigare förbundskapten för svenska skidskyttelandslaget, går till hård attack mot ryske tv-stjärnan Dmitrij Guberniev.
– Wolfgang tycker inte att folk ska bry sig om vad jag säger, men han har fel. Alla bryr sig, svarar Guberniev till Sportbladet.

ANNONS
|

Skidskytte-VM är i full gång. Senare under torsdagen ska Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson jaga en ny svensk medalj i mixstafetten.

LÄS MER:Guide: Skidskytte-VM torsdag

Vid sidan av tävlingarna har ett lite oväntat ordbråk blossat upp.

Wolfgang Pichler, tidigare förbundskapten för svenska skidskyttelandslaget, har nämligen gått till full attack mot Dmitrij Guberniev, en stor profil som har över en halv miljon följare på Instagram och som kommenterar VM-tävlingarna ryska Match TV.

LÄS MER:Överraskningen: Lukas på plats på VM

– Guberniev är sämst! Han har ett dåligt inflytande på ryskt skidskytte. Han snackar mycket och tror att han är en grym expert, men han inser inte hur mycket press han sätter på åkarna, säger Pichler till Sport-Express.

ANNONS

Gubernievs svar: ”Alla bryr sig”

Wolfgang Pichler var förbundskapten för Ryssland mellan 2011 och 2014 och konflikten ska enligt Guberniev ha grund i den tiden.

– Det här har pågått i flera år. Wolfgang tycker inte att folk ska bry sig om vad jag säger, men han har fel. Alla bryr sig, säger han till Sportbladet med hjälp av en tolk.

Vidare berättar Guberniev att han har all respekt för Pichler och önskar honom, med hjärtproblemen i åtanke, god hälsa framöver. Samtidigt poängterar han att Ryssland inte lyckades vinna någonting under Pichlers tid som förbundskapten.

LÄS MER:Wolfgang Pichler talar ut efter koman

ANNONS