Wolfgang Pichler talar ut efter koman

Wolfgang Pichler hamnade i koma efter en hjärtattack.
Nu berättar tidigare förbundskapten i skidskytte om den traumatiska tiden.
– Polisen kom till min fru och sade att jag kanske hade dött, säger han till SVT Sport.

ANNONS
|

Det var för två veckor sedan som Wolfgang Pichler, tidigare förbundskapten för det svenska skidskyttelandslaget, drabbades av en allvarlig hjärtinfarkt. Vilket ledde till att han försattes i en konstgjord koma.

Sedan hjärtattacken har Pichler vårdats på sjukhus i Tyskland och för en dryg vecka sedan vaknade han ur koman.

Han mådde under omständigheterna bra.

– Han har frågat om Franska öppna i tennis och det tyder på att han är på väg tillbaka, berättade hans bror Claus för Sportbladet.

Nu tar Wolfang Pichler ytterligare ett steg i rätt riktning .

– Det är okej. Det går åt rätt håll. Idag lämnar jag sjukhuset. Men sedan måste jag åka på rehab nästa vecka och där ska de visa mig vad jag ska göra i framtiden. Men det ser bra ut. Jag hade tur, säger han till SVT Sport.

ANNONS

Nu berättar han om den traumatiska tiden och hjärtattacken så när kostade honom livet.

– Det har varit jättetufft. Jag var i koma tre dagar. Men det positiva var att jag var så vältränad, det hjälpte mig. I början visste ingen hur det var med min hjärna, de trodde att jag var död. Polisen kom till min fru och sade att jag kanske hade dött. Ingen visste, men jag hade tur.

”Trodde inte jag var så populär”

Om han ska hitta något positivt i den jobbiga tiden är att han visat sig vara mer omtyckt än han vågat tro.

– Det var otroligt. Min bror tog hand om mediadelen och jag fick hur många mejl som helst, typ 150 stycken. Den första veckan gjorde min bror allt. Det var stora reaktioner, även i Tyskland. Jag trodde inte att jag var så populär, att det var så viktigt, säger tränaren.

ANNONS