Wilander letar ny bostad – efter jätteaffären

Mats Wilander lyckades sälja sitt hus efter 15 år och fick 48 miljoner för besväret. Nu berättar han om nya planerna efter försäljningen och jakten på nästa bostad.
– Vi ska hyra i ett år, sen får vi se, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Det blev en process som blev längre än vad Mats Wilander någonsin hade kunnat tänka sig. Det skulle dröja hela 15 år innan han lyckades "bli av" med sitt hus i Idaho. Ett hus som har en trädgård på 33 hektar och i själva huset fanns det nio badrum, sju sovrum, pool, gym och en inspelningsstudio.

Prislappen landade till slut på 48 miljoner kronor.

En rejäl minskning från det ursprungliga priset som låg på 97 miljoner kronor.

LÄS MER: Peter Karlsson – rekordhållare i en sport han inte tyckte var kul

Med 48 nya miljoner i plånboken har Mats Wilander börjat leta efter en ny bostad ihop med sin fru, Sonya. För barnen har flyttat ut sedan ett par år tillbaka.

ANNONS

– Vi har redan flyttat ut. Vi har varit utflyttade i en vecka när de gäller boendet så vi bor inte där länge, vi har bara lite prylar kvar, säger han till Expressen och berättar att det tog en bra stund att packa ihop hans skivsamling.

– Det är ungefär 30, 60, 90, 120… tjae, kanske 200 cd-skivor nu. Och 100–200 lp-skivor. Jag tycker det är roligt med album. Om jag lyssnar på en Bob Dylan-skiva så lyssnar jag på hela skivan. Jag vet att man kan göra det på Spotify och sådär också i och för sig, men då är det så enkelt att byta bara, då går man ”nja, nu orkar jag inte längre”. Jag hatar det där. Man måste ju orka titta på hela matchen, liksom, annars vet man ju inte vad som händer i tredje set!

LÄS MER: Landslaget och fångtransporten: "Söderberg hade tårar i ögonen"

Vad blir det då för boende nästa gång?

Ett nytt jättehus? En takvåning? Eller vad har Mats Wilander för nya planer?

LÄS MER: VM-medaljörerna avslöjar – bästa skogspromenaderna

Jo, än så länge blir det en lägenhet som han och frun kommer att hyra under det kommande året.

ANNONS

– Vi ska hyra i ett år, sen får vi se, vi letar väl bostäder under tiden givetvis. Men vi har inte bestämt oss om vi ska hyra eller eller köpa, vad det nu är man vill – lägenhet eller hus med trädgård… vi har faktiskt ingen aning. Ingen aning just nu, säger han till Expressen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS