Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Mats Wilander har sålt lyxhuset – efter 15 år av försök

Det tog sin lilla tid, men till slut gick det vägen.
Efter 15 år av försök har Mats Wilander lyckats sälja sitt jättehus i Idaho, det skriver Expressen.

Sedan 2005 har Mats Wilander försökt att sälja sitt och frun Sonyas hus i Idaho. Men det var lättare sagt än gjort, även om det är ett minst sagt rejält bygge som erbjudits. Till att börja ingick en trädgård på rymliga 33 hektar, vilket är något mindre än Gamla Stan i Stockholm.

Även i själva huset fanns det gott om yta. Eller vad sägs om nio badrum och sju sovrum? Lägg där till flera öppna spisar, en pool, ett gym, samt en inspelningsstudio och du har en riktig lyxvilla.

Detta till trots var det alltså svårt för den svenske tennislegendaren att få sålt huset.

Men, som det så känt heter, skam den som ger sig. För två månader sedan fick paret Wilander napp.

Prislappen landade på motsvarande 48 miljoner svenska kronor.

– Officiellt blev det klart för tio dagar sen. Så vi håller på där, jag har precis samlat ihop min lp- och cd-samling. Jag slängde ut hälften, men hälften kom med. Så den garderoben är klar. Sen har vi väl bara egentligen ett rum kvar, sen är vi helt ute ur huset. Men vi har ju stort hus så det har tagit en jävla tid, säger Mats Wilander till Expressen.

Tanken var dock att huset skulle säljas för en betydligt högre prislapp än vad som till slut blev fallet. Enligt tidningen ska huset legat ute för 7,9 miljoner dollar 2009 – vilket på den tiden skulle motsvara drygt 97 miljoner kronor i dagens växelkurs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.