VM-guld till Sarah Sjöström på 50 meter fjäril

Sarah Sjöström har gjort det igen. För 15:e gången i karriären får hon kliva överst på VM-prispallen. 28-åringen simmade hem guldet på 50 meter fjäril i Budapest. Inte ens en halvtimme senare simmade svenskan in sig i ännu en VM-final.

ANNONS
|

På torsdagen knep hon silvret på 100 meter frisim. På midsommarafton är det en ny intensiv kväll för Sarah Sjöström. Först final på 50 meter fjäril – 15 minuter senare semifinal på 50 meter fritt.

I den första utmaningen gick hon in som favorit och höll för trycket. Sjöström simmade hem VM-guldet på 50 meter fjäril på tiden 24,95.

– De andra har ingen chans. Sarah är helt överlägsen, säger SVT:s expert Lars Frölander.

– Det känns jättebra såklart. Kul att få bjuda på en show på midsommarafton, säger Sjöström till SVT.

Det är Sjöströms fjärde VM-guld på distansen och 15:e totalt.

ANNONS

– Varje gång jag simmar lägger jag mer och mer press på mig själv att jag ska vinna igen. Så det är tufft att gå in där och fortsätta göra det. Jag är stolt att jag lyckas hantera känslorna och lägga fokus på mig själv, säger Sjöström.

Nu final på lördagen

Inte ens en halvtimme efter guldet var Sjöström i bassängen igen. 28-åringen vann sitt semifinalheat på 50 frisim vilket betyder ny final och ny medaljchans på lördagen för svenskan.

– Jag hoppas såklart att jag kan simma på säsongsbästa igen i finalen imorgon, säger Sjöström.

Melanie Henique blev tvåa på 50 fjäril på 25,31 och trea blev Yufei Zhang på 25,32.

LÄS MER:Förbundskaptenen om VM-silvren: "Äntligen"

LÄS MER:VM-silver till Kungsbackasimmaren Erik Persson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS