Erik Persson och Sarah Sjöström visar upp sina silver – Sveriges första medaljer i VM.
Erik Persson och Sarah Sjöström visar upp sina silver – Sveriges första medaljer i VM. Bild: Christine Olsson/TT

Förbundskaptenen om VM-silvren: "Äntligen"

Det hade varit stolpe ut och motgångar i fem VM-dagar. När nya förbundskaptenen Martina Aronsson äntligen fick jubla blev det två gånger om.
– Oj, vad roligt. Äntligen, säger hon efter Sarah Sjöströms och Erik Perssons VM-silver.

ANNONS

Medaljerna trillade in under loppet av knappa 90 minuter.

Först Sarah Sjöström på 100 meter fritt, sedan Erik Persson på 200 meter bröstsim.

– Det känns jättebra, det är klart att Sarahs silver är jättebra, hon är stark och jag är imponerad av hennes simning. Men Erik...så många år han och "Kalle" (tränaren Karl-Erik Gårdström) har tränat för det här. Det är viktigt för honom och för herrsimningen, säger Aronsson.

Hon gör sitt första mästerskap som förbundskapten, men var också med förra gången en svensk herrsimmare tog en VM-medalj i långbana. Det var Stefan Nystrand i Melbourne 2007.

– Då var jag faktiskt där som landslagstränare, säger hon.

ANNONS

Aronsson säger att hon inte är överraskad över Perssons framgång.

– Nej, det är jag inte. Han har kunnat det här och han har legat där så många år. Det är därför man ska ha tålamod. Det är en global idrott och det är så tufft, säger hon.

Martina Aronsson var nöjd över att simlandslaget äntligen fick uppleva medaljklirr.

– Det betyder jättemycket. Ett mästerskap är åtta dagar, Louise fick en fjärdeplats (på 100 meter fjäril), det är tufft, men det är fortfarande att hon är där och nosar och etablerar sig på finalnivå. Till slut man slår igenom. Det visade Erik.

Martina Aronsson. Arkivbild.
Martina Aronsson. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS