Tappade Stanley Cup-pokalen – mitt i firandet

Colorado gjorde sig redo för vinnarfotot efter Stanley Cup-segern. Då tappade Nicolas Aube-Kubel bucklan – och orsakade en skada.
– Det måste vara nytt rekord, säger Philip Pritchard, ansvarig för Stanley Cup-pokalen.

ANNONS
|

För första gången sedan 2001 vann Colorado Avalanche den eftertraktade Stanley Cup-pokalen efter 4–2 i matcher mot Tampa Bay.

Och på isen firades det, som sig bör, rejält.

Efter att spelarna, var och en, hade fått lyfta bucklan var det dags att ta ett lagfoto på isen. Samtliga i laget stod uppradade och redo förutom forwarden Nicolas Aube-Kubel som stormade dit med pokalen i handen.

Då tappade han balansen och råkade sätta ner pokalen lite väl hårt på isen – varpå den fick sig en buckla undertill.

– Jag vet inte om de hade den ens i fem minuter och det är redan en buckla. Men ni vet, det är tredje gången Avalanche vinner och jag gissar att vi får ha ett snack med dem snart och gå igenom processen med hur vi ska laga den, men Stanley Cup-turnén går vidare, säger Philip Pritchard, ansvarig för Stanley Cup-pokalen, i en intervju på NHL:s Twitterkonto.

ANNONS

Pritchard får frågan om han vet hur många gånger den har fått en buckla tidigare:

– Jag antar att det är ett nytt rekord, fem minuter in. Det är första gången det har hänt på isen, säger han.

LÄS MER:Kapten Landeskog mästare med Colorado

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS