Svenske Mattias Grafström ny generalsekreterare i Fifa

Svensken Mattias Grafström blir högsta tjänsteman på Internationella fotbollsförbundet Fifa då han har utsetts till tillfällig generalsekreterare.

ANNONS
|

Mattias Grafström var vice generalsekreterare bakom Fatma Samoura och storfavorit till att ta över efter senegalesiskan som i somras meddelade att hon lämnar Fifa vid nyår.

Det är inte känt varför Fifa på onsdagen utnämnde Grafström till interimistisk generalsekreterare med omedelbar verkan, eftersom Samoura ska lämna sin post först vid årsskiftet.

Grafström är jurist och har arbetat i Fifa sedan 2016 och har bland annat varit stabschef till ordföranden Gianni Infantino. 2020 utsågs han till vice generalsekreterare.

LÄS MER:Efter kritiken: Karl-Erik Nilsson överväger att avgå

LÄS MER:Det naiva misstaget måste rättas till

LÄS MER:Klart: Fifa följer Uefa – välkomnar ryska ungdomar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS