Svenska Sexförbundet nobbas av Riksidrottsförbundet

Att tävla i sex kommer inte att ingå i Riksidrottsförbundet.
Under onsdagen nekades Svenska Sexförbundets ansökan.

ANNONS
|

Dragan Bratic heter mannen som bakom förbundets uppkomst. Han har drivit flera strippklubbar i Jönköpingstrakten – och vill nu att sex ska klassas som en idrott.

I januari lämnade han därför in en ansökan om att bli medlem i Riksidrottsförbundet.

– Vi är registrerade, har organisationsnummer och det är helt okej att man ska träna och tävla i sex, då är det en sport som alla andra, sa Bratic till P4 Jönköping.

Redan då var RF:s avgående ordförane, Björn Eriksson, tveksamt inställd till det hela.

– Det är rent effektsökeri. Det kommer inte uppfylla våra krav och jag kan meddela att denna ansökan kommer att avslås. Vi har andra saker att göra, sa han till P4 Jönköping.

ANNONS

Ansökan ofullständig

Nu har RF också behandlat ansökan – och meddelat i ett pressmeddelande att den avslås.

Det främsta skälet till detta är att ansökan inte var fullständig.

”Svenska Sexförbundet har i tid inkommit med en ansökan om medlemskap i Riksidrottsförbundet. Med anledning av att ansökan var ofullständig förelades sökande förbund att komplettera ansökan och på så vis avhjälpa bristerna. Sökande förbund har inte följt föreläggandet och bristerna är sådana att ansökan inte kan prövas i sak (materiellt) i enlighet med de krav som följer av 10 kap. 2 § RF:s stadgar. Ansökan ska därför avvisas utan prövning i sak”, lyder motiveringen.

Fyra andra förbund har mötts av liknande besked – däribland Svenska E-sportförbundet och Svenska Kanotslalomförbundet.

Däremot föreslås Svenska Förbundet för Funktionell Fitness bli nytt medlemsförbund i RF.

LÄS MER:Märkliga förslaget: Klassa sex som en idrott

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS