Svenska glädjen på Ullevi – här firas bronsmedaljen

Efter förlusten mot Spanien i semifinalen i tisdags var stämningen på Ullevi en helt annan på lördagen.
När domaren blåste av matchen mot Australien i Brisbane var saken klar – Sverige är VM-bronsmedaljörer. Jublet på Ullevi kom strax därefter.
– Vi visade från början att vi skulle ha den här bronsmatchen, säger Caroline Pettersson.

ANNONS
|

Senast göteborgarna samlades på Ullevi för att heja fram det svenska landslaget till seger var i tisdags. Sverige ställdes mot Spanien i en semifinal och en dröm VM-guld stod på spel.

Men det blev inte mycket jubel på Ullevi då – ganska exakt bara en minut faktiskt. Efter att Sverige kvitterat till 1-1 gjorde Spanien 2-1 i anfallet därpå och gulddrömmen gick i kras.

Men det var då.

”Vi hade det hela tiden”

På lördagsmorgonen samlades göteborgarna återigen på Ullevi. Den här gången stod ett VM-brons på spel.

– Jag var lite nervös under de första 25 minuterna, men efter det kändes det bra, säger Alma Pettersson som var på Ullevi tillsammans med sin mamma Caroline.

ANNONS

Caroline Pettersson var, trots att en bronsmedalj stod på spel och en hungrig hemmanation stod på motståndarnas planhalva, inte alls särskilt nervös.

– Vi hade det ju hela tiden. Vi visade från början att vi skulle ha den här bronsmatchen, säger Caroline Pettersson.

Alma och Caroline Pettersson utanför Ullevi.
Alma och Caroline Pettersson utanför Ullevi. Bild: FOTO: HENRIK JANSSON

Caroline Pettersson känsla stämde. För det svenska landslaget började bra och efter en halvtimme skickade Fridolina Rolfö in 1-0 på straff. Jubel och glädjeskutt framför storbildsskärmen på Ullevis innerplan.

I 62:e minuten bombade Kosovare Asllani 2-0. Ännu mer jubel och ännu mer glädje på Ullevis läktare.

När domaren i 96:e minuten blåste av matchen i Brisbane var saken klar – Sverige är nu VM-bronsmedaljörer. VÄLDIGT mycket jubel och VÄLDIGT mycket glädje bland de svenska supportrarna på Ullevi.

Caroline och dottern Alma var överens om vad de gillade mest i bronsmatchen.

– Alltså, vår målvakt. Varje gång hon hoppar upp och tar bollen. Hon är bäst, säger mamma Caroline.

– Jag håller med. Hon är matchens höjdpunkt, säger Alma.

Australiens massiva stöd på läktarna i egenskap av hemmanation målades på förhand upp som ett hot mot det svenska landslaget. Och visst hejade majoriteten av de nästan 50 000 personerna på arenan i Brisbane på ”the Matildas”.

ANNONS

Men det svenska stödet saknades inte– här hemma i Sverige. På Ullevis läktare, eller framför någon annan storbildsskärm på Sverige, hejades det vilt. Stämningen var på topp både under och efter matchen.

Erik Håkansson och Kevin Karlsson.
Erik Håkansson och Kevin Karlsson. Bild: FOTO: HENRIK JANSSON

– Det var utklassning rakt igenom. Ilestedt och Rubensson var bäst. Det är två stabila pjäser, säger Kevin Karlsson utanför Ullevi efter slutsignal.

Hur ska ni fira?

– Vi ska segla över på Glenns och kolla Blåvitt nu, säger kompisen Erik Håkansson.

LÄS MER:Sverige tar VM-brons – besegrar Australien med 2–0

LÄS MER:Brons eller fyra spelar mindre roll – Sveriges insats en fyra ändå

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS