Kansas City Chiefs Laurent Duvernay-Tardif (mitten) har valt att rycka ut och hjälpa till under coronakrisen.
Kansas City Chiefs Laurent Duvernay-Tardif (mitten) har valt att rycka ut och hjälpa till under coronakrisen. Bild: Jacques Boissinot

Super Bowl-vinnaren Duvernay-Tardif rycker ut under coronakrisen

Laurent Duvernay-Tardif har beslutat att rycka ut och hjälpa till på vårdhem under coronakrisen – bara tre månader efter att han vunnit Super Bowl. ”Nu, mer än någonsin, behöver vi jobba som ett lag", skriver den läkarutbildade NFL-stjärnan på Instagram.

ANNONS
|

Mycket har hunnit hända sedan den amerikanska fotbollssäsongen tog slut och Kansas City Cheifs stod som Super Bowl-mästare i början av februari tidigare i år. Sedan dess har en världskris i form av en coronapandemi utbrutit, vilket har inneburit en tung belastning på sjukvården.

Cheifs-stjärnan Laurent Duvernay-Tardif blev klar med sin läkarutbildning för två år sedan. Nu väljer han att rycka ut för att hjälpa till. 29-åringen anmälde sitt intresse när Kanada uppmanad folk som är utbildade inom vården och nu hjälper han till på vårdhem i provinsen Quebec.

På sitt Instagramkonto berättar Duvernay-Tardif om sitt beslut.

ANNONS

"Jag tog den här möjligheten med mycket stolthet och ödmjukhet. Jag kommer att bidra så gott jag kan för att hjälpa: hjälpa till att sätta ett leende på patienternas läppar, hjälpa sjuksköterskorna och sjukvårdare, som har jobbat otaliga timmar sedan den här pandemin startade, få en ledig dag" , skriver han.

Han skickar även ut en uppmaning till folk att hjälpa till på det sätt de kan.

"Nu mer än någonsin måste vi jobba som ett lag och hjälpa till där det behövs. Vi måste alla gå ihop och göra vad som är bäst för samhället, även om det innebär att vi måste lämna vår bekvämlighetszon och lära oss nya saker."

Kansas City Chiefs' Laurent Duvernay-Tardif  inför ett möte med Tennessee Titans tidigare i år.
Kansas City Chiefs' Laurent Duvernay-Tardif inför ett möte med Tennessee Titans tidigare i år. Bild: Jeff Roberson

Flera har gjort samma val

Laurent Duvernay-Tardif är inte den första amerikanska fotbollsspelaren som väljer att rycka ut under pandemin. I början av april meddelade förre spelaren Myron Rolle, även han med en läkarutbildning, att han valt att ställa upp under krisen.

LÄS MER: Från fotbollsspelare till läkare i kampen mot coronaviruset

– Vi måste anta den här utmaningen och jag är glad att jag kan vara med i kampen, berättade han för Tennessean.

ANNONS