Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Myron Rolle var lovande i amerikansk fotboll och spåddes en lysande framtid. Då valde han att bli läkare istället och nu kämpar han mot coronaviruset. Bild: Instagram
Myron Rolle var lovande i amerikansk fotboll och spåddes en lysande framtid. Då valde han att bli läkare istället och nu kämpar han mot coronaviruset. Bild: Instagram

Från fotbollsspelare till läkare i kampen mot coronaviruset

Myron Rolle, 33, har bytt NFL och den amerikanska fotbollen mot att vara läkare i Boston och göra allt han kan i kampen för att stoppa coronaviruset och hjälpa de som har drabbats.
– Vi måste anta den här utmaningen och jag är glad att jag kan vara med i kampen, säger han till Tennessean.

Han spåddes en lysande framtid inom den amerikanska fotbollen och var högt rankad inför draften 2010. Experterna var överens. Han skulle väljas i antingen den första eller andra rundan i draften.

Men när Myron Rolle istället valde att hoppa över sitt sista år hos Florida State och istället studera medicin tappade han i draftlistorna. Till slut skulle han dock draftas även om det istället blev i den sjätte rundan av draften.

Det blev ingen succé därefter i NFL för Rolle.

LÄS MER: Brolin om tuffa tiden i Leeds och hur han tröttnade på fotbollen

Istället blev det två år med Tennessee Titans innan han avslutade sin karriär hos Pittsburgh Steelers utan att ha fått göra någon match i ligan.

LÄS MER: Anton Turkalj är göteborgaren som ska erövra världen

Valde självmant att ställa upp i coronakrisen

Men Myron Rolle hängde inte läpp för det utan fortsatte istället att satsa på sin läkarkarriär. Nu är han läkare i Boston och har nu ställts inför en ny utmaning.

Coronaviruset.

– Det är precis som i fotbollen, om du ställs inför att göra något annorlunda som du inte förväntade dig så måste du anpassa dig och du anpassar dig. I fotbollen får man se en ny formation som man inte sett innan och du gör jobbet som du ställs inför. Det är så jag ser på det här också. Det är en ny formation som vi ställts inför och något som vi inte har sett innan. Vi måste anta den här utmaningen och jag är glad att jag kan vara med i kampen, säger han till Tennessean.

LÄS MER: Bertil "Bebben" Johansson oroas av coronakrisen

Vanligtvis är det hjärnkirurg som är Myron Rolles yrkesroll men under coronavirusets utbrott har antalet operationer som han gör minskat. Då passade han på att frivilligt anmäla sig till sjukhusets avdelning för coronasmittade.

– Det här är på riktigt, det är inte något som är till för att skrämma någon. Jag vill att alla ska ta det här så seriöst som jag gör det, jag ser vad som händer. Vi alla har en roll i det här med social distansering, undvika fysisk kontakt, stanna hemma i den mån det går och göra allting du kan för att den här kurvan ska plana ut Allt det här är extremt viktigt, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.