Stjärnan går miste om världscupen – igen

Svenska skidalpinisten och orienteraren Tove Alexandersson missar avslutningen av världscupen efter att ha varit sjuk under en längre tid.
– Jag har ännu inte kommit tillbaka från det virus som jag drog på mig, skriver landslagsstjärnan på Instagram.

ANNONS
|

Den flerfaldiga VM-medaljören i orientering Tove Alexandersson tävlar även i skidalpinism, sporten där idrottare bestiger berg med skidor. Svenskan har hittills haft en fin säsong i världscupen och befinner sig för närvarande på en andraplats efter att ha tagit en seger och sex andraplatser under säsongen.

Men nu står det klart att Alexandersson missar avslutningen på grund av ett långdraget virus.

Hon uttalar sig om beslutet på Instagram:

“Det är dags att åka hem till Sverige. Jag har ännu inte kommit tillbaka från det virus som jag drog på mig för några veckor sedan. Du har bara en kropp och det gäller att ta hand om den”, skriver hon.

ANNONS
Bild: ERIK SIMANDER

Missar världscupsegern

Dagens återbud betyder att Alexandersson går miste om segern i den totala världscupen för andra gången på kort tid, då hon under förra säsongen blev diskad efter att inte ha deltagit i en prisceremoni och därmed gått miste om dyrbara poäng.

”Att bli diskad och att gå miste om världscuptiteln på grund av ett missförstånd och en missad prisceremoni smärtar mig mycket”, skrev Alexandersson då.

Förutom skidalpinism har hon även tävlat i orientering och skidorientering där hon tagit 94 medaljer i bland annat JVM, VM och EM.

Multiidrottaren utsågs till bästa kvinnliga idrottare på idrottsgalan 2020 och fick under samma kväll även ta emot Jerringpriset för årets bästa idrottsprestation.

LÄS MER:Alexandersson är årets kvinnliga idrottare

LÄS MER:Alexandersson hyllar van der Poel: "Inspirerande"

ANNONS