Seger på bänken igen: "Asllani är kapten"

Som väntat inleder Caroline Seger på bänken också i Sveriges andra match i fotbolls-VM.
Kosovare Asllani fortsätter att vikariera som lagkapten i gruppfinalen mot Italien.

ANNONS
|

Samtliga 23 spelare tränade för fullt dagen före lördagens match i Wellington. Men Sveriges ordinarie lagkapten Caroline Seger tycks ännu inte redo för en plats i startelvan.

– Asllani kommer att vara lagkapten, säger förbundskapten Peter Gerhardsson på fredagens presskonferens.

Seger hoppade in i den 81:a minuten i premiären mot Sydafrika i det som var hennes första matchminuter sedan slutet av maj. Fortfarande har den 38-åriga mittfältaren inte spelat en hel match sedan EM förra året.

Besked från Rolfö

För anfallsstjärnan Fridolina Rolfö låter det något mer positivt än efter premiären, då hon medgav att hennes onda knä hämmade henne en del.

– Det har känts bra under träningarna efter matchen. Vi har haft det lite lugnare, vi hade en återhämtningsträning och sedan en ledig dag. Så jag tror att knäet fick tid att återhämta sig efter matchen och därefter har jag kunnat träna på bra. Just nu känns det väldigt bra men det går lite upp och ner, säger Rolfö.

ANNONS

Sverige–Italien har avspark på lördag klockan 09.30, svensk tid. Vid svensk seger säkrar man en plats i åttondelsfinalerna.

LÄS MER:Sverige vände och vann mot Sydafrika i VM-premiären

LÄS MER:Lagkamraterna hyllade Hanna Lundkvist efter skadan

LÄS MER:Fridolina Rolfö om Sveriges målsättningar i VM

LÄS MER:Fotbolls VM 2023: Så spelas turneringen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS