Fridolina Rolfö om Sveriges målsättningar i VM

Inför EM i fjol talade det svenska landslaget om att de skulle se sig själva som favoriter till guldet. Inför VM i år är tongångarna lite mer dämpade.
– Vi måste vara realistiska också och se till hur det har sett ut, säger Fridolina Rolfö.

ANNONS
|

För ett år sedan pratade Gerhardsson och det svenska landslaget om att de var en av favoriterna till VM-guldet – en målsättning som var klar och tydlig. När Sverige nu laddar upp i Göteborg är målsättningen inte lika självklar.

– Jag tror att inför EM förra året hade vi en revanschlystnad efter OS... så vi kände väl att vi var på en väldigt bra plats som landslag då, säger Stina Blackstenius.

Fridolina Rolfö är inne på ett liknande resonemang: att med OS-silvret i ryggen gav laget en positiv känsla inför mästerskapet. När VM snart stundar så är det en trupp med skadekänningar som åker till Nya Zeeland därav det nedtonade läget.

ANNONS

– Vi måste vara realistiska också och se till hur det har sett ut. Vi har haft många skadade spelare under året och där har vi absolut en nackdel, säger Rolfö och fortsätter:

– Samtidigt är vi inte ensamma (med skador). Se på England, de har stora problem också. Jag hoppas att vi kan få ihop det, jag vet att vi har en bra lagmentalitet och jag tror att mycket av det kommer att göra att vi kan ta oss långt. Sen hur långt, det vet jag inte.

Skadefylld landslagstrupp

Det är flera spelare i landslaget som har känningar: Caroline Seger, Lina Hurtig, Sofia Jakobsson har haft sparsamt med speltid den sista tiden. Även Fridolina Rolfö har haft problem med ett knä och på presspodiet satt Stina Blackstenius med ett skydd för den handledsfraktur hon ådrog sig i slutet av säsongen.

– Sen dess har det varit lite gips och ett skydd sådär. Så nu har jag fått ett gips som är tillåtet att ha när man spelar fotboll så det går framåt.

Gör det ont?

– Nej inte när jag spelar utan det är väl mer när handen har varit länge i gips så blir det en viss stelhet men det försvinner nog med tiden.

ANNONS

Det är ovisst när Blackstenius får ta bort skyddet men hon anser att det kommer inte vara några problem att spela även om frakturen inte har läkt till VM-premiären.

– Näe, inte med tanke på att jag kan vara med fullt ut, det är väl någonstans en vanesak att vänja sig vid att handen sitter lite mer fast än vad den brukar.

LÄS MER:Fridolina Rolfös fåordig kring mystiska skadan: ”Tar det dag för dag”

LÄS MER:Förbundskaptenerna om Sydafrikas strejk: ”Väldigt tråkigt”

LÄS MER:Magnus Wikman och Peter Gerhardssons packlista

ANNONS