Se bilderna från IFK Göteborgs firande – med halv special

Hur firar man egentligen ett cupguld? Frågar du IFK Göteborg är det på Kamratgården med en korv i ena handen och en öl i andra.

ANNONS
|

Efter ett förlängningsdrama i cupfinalen mot Malmö FF lyckades IFK Göteborg dra det längsta strået. Det åttonde cupguldet i Blåvitts historia.

– Jag tycker vi vinner den här cupen extremt välförtjänt på sättet vi gör det. Vi slår de i princip bästa lagen, vi slår dem på bortaplan och vi slår dem i underläge. Att någon ska säga att vi inte är värda segern, det finns ju inte. Det är en riktigt, riktigt bra laginsats, sade Poya Asbaghi i GP:s sändning efter matchen.

LÄS MER:Se fansens glädje efter cupguldet

Efter att de fått lyfta bucklan inne på Gamla Ullevi åkte de tillbaka till Kamratgården för att fira tillsammans. På sitt egna klassiska vis.

ANNONS

Det är sedan gammalt att vid ett SM-guld serveras det med pyttipanna på Kamratgården, och vid ett cupguld är det halv special som gäller.

I går hade kocken Tommie Berggren dukat fram korv med bröd, potatismos och tillbehör. En lyxmåltid, med andra ord.

Det känns som att den yngre generationen här i Blåvitt gärna vill uppleva en ”bärs med Bjärs” som blev klassisk 2007, har du bjussat dem på det ännu?, frågar GP:s reporter Mattias Bjärsmyr vid firandet på Kamratgården.

– Nej, klubben har stått för det här faktiskt. Men jag får väl köra på det i kväll kanske, sade han.

IFK Göteborg var träningsledigt under fredagen. På söndag väntar ett nytt möte med Malmö FF, nu i allsvenskan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS