Se fansens glädje efter cupguldet

Det blev en nagelbitare på Gamla Ullevi när IFK Göteborg tog sitt åttonde guld i Svenska cupen. Minst lika stor var dramatiken på Restaurang Olivedal där blåvittsupportrarna samlats för att se matchen. För att inte tala om på Götaplatsen där hundratals firade vinsten.

ANNONS
|

Varenda bord var fullsatt på den blåvitprofilerade sportbaren Olivedal under kvällens stormatch. Inför matchen hade restaurangen en väntelista med över 100 personer som hoppades på bord. Och de som lyckats få ett blev inte besvikna.

– Jag var så förberedd på en förlust att jag knappt skulle blivit ledsen, det här är otroligt, säger supportern Tom Pettersson.

Elektrisk stämning

Det började dåligt och flera gömde ansiktet i händerna när Ola Toivonen petade in 1-0 till Malmö FF i slutet av den första halvleken. Lika stora var glädjescenerna när IFK Göteborg kvitterade och så småningom avgjorde med ett sent mål av Alexander Farnerud.

ANNONS

– Ibland är det bra att vara underdogsen. Malmö kom in som favoriter, men IFK hade lagkänslan. På pappret är Malmö ett bättre lag, men IFK visade att det går om man går in med rätt taktik och inställning, säger Fredrik ”Figge” Magnusson.

Vad ska du göra nu?

– Ta en till öl. Jag har semester, jag kan göra vad jag vill!

Precis innan slutsignalen satt flera i båsen med armarna kramade runt ansiktet och vågade inte titta på skärmarna. När slutsignalen till sist ljöd så lär glädjevrålet ha hörts ända bort till Gamla Ullevi.

– Efter slutsignalen var det inget annat än extas. Många verkade inte veta hur de skulle uttrycka sig och förvåning var tydlig, säger GP:s utsända på platsen.

Hundratals på Götaplatsen

Efter matchen samlades ett hundratals supportrar på Götaplatsen för att fira guldet, bränna bengaler, sjunga blåvittsånger och allt som hör ett guldfirande till. Inklusive ett dopp i Poseidon för supportrarna Linn och Simon som var snabba ner i vattnet.

– Jag har väntat så jävla länge på att få bada i Poseidon, utbrast Simon när han kom upp från fontänen.

LÄS MER: Blåvitt cupmästare efter nytt förlängningsdrama

Efter Götaplatsen gick tåget till Gamla Ullevi, där ännu fler fans samlats för att hylla cupmästarna. Jublet visste inga gränser när Tobias Sana, Patrik Karlsson Lagemyr och August Erlingmark plötsligt dök upp för ett improviserat firande i väntan på spelarbussen till Kamratgården för ytterligare festligheter.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS