Sävehofspelaren Nina Koppang har fått blodproppar i lungorna

Sävehofs Nina Koppang har drabbats av blodproppar i lungorna. Hon klev av med andnöd under en Champions League-match, nu är det osäkert när hon kan spela igen.
– Det känns inte som något sånt här skulle kunna hända, säger Nina Koppang.

ANNONS
|

Nina Koppang gick av handbollsplanen med andnöd när Sävehof spelade en Champions League-match i januari, vilket Aftonbladet har rapporterat om sedan tidigare.

Eftersom hon nyligen kommit tillbaka efter en armbågsskada trodde hon att det var dålig kondition som var problemet.

– Jag blev andfådd så fort jag spelade, men tänkte att det var för att jag inte hade så mycket handboll i kroppen efter skadan med armen, säger Nina Koppang till GP, ungefär en månad efter matchen.

LÄS MER:Efter EM-uppehållet – Sävehof vände och vann

Hemskickad från sjukhuset

Det var inte fallet och det tog flera dagar innan hon fick svar på vad det var. Sävehofspelaren åkte till akuten, men de trodde hon hade corona och hon fick åka hem.

ANNONS

När andningsbesvären fortsatte sökte hon vård igen och då stod det klart – 19-åringen hade fått blodproppar i lungorna, vilket påverkade hjärtat.

Hon medicineras för att komma på bättringsvägen.

– Jag mår bättre för varje dag som går, vilket är skönt, säger Nina Koppang.

I nuläget är det oklart vad blodpropparna i lungorna beror på och det pågår en utredning med experter, som ska försöka gå till botten med det.

Men det gör också att det blir stopp på handbollsfronten för Nina Koppang.

– Jag vet inte mycket just nu, utan fokuserar på att må bättre. Jag vill inte lägga energi på vad som händer framåt, säger handbollsspelaren, som gjorde landslagsdebut för ungefär ett år sedan.

Genom att göra tester och återbesök hoppas hon få en tydligare prognos kring läget någon gång de närmaste månaderna.

– Jag saknar handboll så fort jag kollar på en träning eller match. Det känns inte som något sånt här skulle kunna hända, säger Nina Koppang.

LÄS MER:Sävehofs segerglädje – säkrade historiskt cupguld

LÄS MER:IK Sävehofs bomb: Värvar hem Olivia Mellegård

LÄS MER:Johanna Bundsen klar för IK Sävehof

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS