Johanna Bundsen klar för IK Sävehof

IK Sävehof har landat en tung profilvärvning. Under torsdagen meddelade klubben att landslagsmålvakten Johanna Bundsen återvänder till Partille inför nästa säsong.
– Det känns väldigt härligt att få komma hem igen, säger hon.

ANNONS
|

IK Sävehof spänner musklerna rejält. Sedan en tid tillbaka har det stått klart att världsstjärnan Carmen Martin kommer spela för klubben nästa säsong.

Nu har Partilledamerna fått in ytterligare en tung värvning. Den här gången i form av landslagsmålvakten Johanna Bundsen som, även hon, ansluter inför nästa säsong.

LÄS MER:Efter EM-uppehållet – Sävehof vände och vann

– Det känns väldigt härligt att få komma hem igen och åter få spela i Sävehof och Partille Arena. Sävehof är en fantastisk och fin klubb och jag ser mycket fram emot att bidra till klubbens framtida framgångar, säger Johanna Bundsen.

Emil Berggren: ”Ett otroligt härligt besked”

Johanna Bundsen har GF Kroppskultur som moderklubb, men som 16-årig valde hon att fortsätta sin utveckling i Sävehof – och bra blev det.

ANNONS

LÄS MER:Jamina Roberts lämnar Sävehof för Norge

Totalt vann hon åtta SM-guld med IK Sävehof innan hon valde att testa livet som utlandsproffs i Köpenhamn Håndbold 2010. 12 år senare väljer nu alltså Bundsen, som har över 100 landskamper och ett EM-brons på sitt CV, att vända hem.

– Johanna är i full gång med en stark säsong i danska ligan, så det är givetvis ett otroligt härligt besked att hon vill komma hem till Sävehof. Johanna kommer bidra med en massa erfarenhet och passar också perfekt in i den handboll vi vill spela med snabba uppspel och fartfyllda kontringar, säger Emil Berggren, Sportchef.

ANNONS