Jamina Roberts lämnar Sävehof. Arkivbild.
Jamina Roberts lämnar Sävehof. Arkivbild. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Jamina Roberts lämnar Sävehof för Norge

Handbollsstjärnan Jamina Roberts lämnar Sävehof efter säsongen, meddelar klubben på sin hemsida. Ny klubbadress blir Vipers Kristiansand.

ANNONS

– Jag ser främst fram emot att spela i Champions League med Vipers och att vara i ett lag som mer slagkraftigt än det jag är i nu, säger Roberts i en livesändning på Instagram.

Jamina Roberts har spelat i klubben i tre omgångar, den senaste inleddes inför fjolårssäsongen. Nu väljer dock vänsternian att gå vidare i karriären.

"Det har verkligen inte varit lätt att ta detta beslut. Sävehof är mitt hem. Extra svårt, för att det känns som att klubben verkligen har någonting bra på gång, men jag har fått en chans som jag inte kan tacka nej till", säger Jamina Roberts.

ANNONS

På sina snart 200 matcher i handbollsligan har Roberts hunnit göra nästan 800 mål, men nu bär det vidare mot nya utmaningar i norska toppklubben Vipers Kristiansand.

– Jag tror att den norska ligan är snäppet vassare än den svenska. Jag ser främst fram emot att spela i Champions League med Vipers och att vara i ett lag som är mer slagkraftigt än det jag är i nu, säger Roberts i en livesändning på Instagram.

Roberts har med sina 195 landskamper gjort sig ett namn på den internationella handbollsplanen, i somras blev hon dessutom uttagen i OS-turneringens världslag.

"Det är jättekul för Jamina, och såklart välförtjänt. Vi hade hoppats att vi kunde behålla henne, men vi har ju förstått i och med hennes otroliga framfart både i Sävehof och i landslaget att det skulle bli svårt", säger Stefan Albrechtson, klubbdirektör i Sävehof.

ANNONS