Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Saunders stängs av från all boxning efter skandalvideo

Han har 29 raka vinster men nu har toppboxaren, Billy Joe Saunders, blivit avstängd från all boxning. Detta efter att han publicerat en video med tips på hur du kan slå din partner som är uppkäftig.
"Det finns ingen ursäkt för mitt beteende", skriver han på Instagram".

Billy Joe Saunders är en av de bästa boxarna i mellanvikt och har 29 raka segrar. Men nu har engelsmannen gjort bort sig och även blivit avstängd från all proffsboxning. Detta efter en video som stjärnan gjort blivit viral.

LÄS MER: Hysén om coronaviruset: "Kan inte hålla på och låsa in mig"

I videon ger Saunders "tips" på hur man kan slå sin fru eller flickvän när de är "uppkäftiga".

– Jag vill bara göra en liten video för alla pappor, makar och ni som har en flickvän etc. Den här Covid-grejen håller på att bli väldigt allvarlig och vi är alla isolerade i små utrymmen, sa han i videon innan han skulle göra bort sig.

LÄS MER: Nilssons udda möte i skidspåren – mötte en björn

I klippet använder han sig av en boxningssäck medan han berättar sina "tips". Även om 30-åringen själv tyckte att det hela var ett skämt så reagerade boxningsvärlden direkt.

”Jag skulle aldrig ha överseende med våld i hemmet och om jag såg en man röra en kvinna skulle jag slå honom i bitar. Jag ber om ursäkt om jag upprört någon”, skrev Saunders på Twitter.

Boxningslicensen rök direkt

Men hans boxningslicens rök all världens värld direkt när British Boxning Board och Control valde att ta hans licens och stänga av honom från all proffsboxning.

– Skämt eller inte, det är unga människor som tittar på den videon. Människor som är i ett våldsamt förhållande tittar. Du kan inte göra så, det är oacceptabelt, säger promotorn Eddie Hern till Talksport.

LÄS MER: Mitt i coronakrisen – folk vallfärdar till golfbanorna

Efter att han blivit avstängd och fått motta kritik har Billy Joe Saunders bestämt sig för att nu donera 300 000 kronor till olika organisationer som jobbar mot våld i relationer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.