Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nilssons udda möte i skidspåren – mötte en björn

Stina Nilsson, 26, har haft ett par händelserika dagar. Först gick hon ut och berättade att hon lämnar längdskidåkningen för att istället satsa på skidskytte – sen träffade hon på en björn.
"Hur sjukt?? Och nej, jag hade tyvärr inte min lilla bössa med mig", skriver hon på Instagram.

För en dryg vecka sedan kom nyheten som slog ned som en bomb i ländskidåkningsvärlden. Den svenska stjärnan, Stina Nilsson, berättade då att hon ger upp satsningen på just längdskidor. Istället är det nu skidskytte som gäller för 26-åringen.

– Jag har känt under en längre tid att jag verkligen vill testa på en grej och nu när den här säsongen blivit som den blivit så har jag haft mycket tid att göra just den här saken. Det har varit så otroligt kul och jag tycker det är en fantastiskt rolig och spännande idrott att utöva. Så nästa år kommer jag inte vara med i längdlandslaget och inte tävla i längdskidor utan jag kommer tävla i skidskytte med ett gevär på ryggen, för det är så kul.

LÄS MER: Bomben: Stina Nilsson byter sport

Tanken från början var att köra ett OS till på längdskidor för att sedan göra skiftet. Men efter en skada började Stina Nilsson provskjuta och insåg då att hon var redo för bytet.

LÄS MER: Mitt i coronakrisen – folk vallfärdar till golfbanorna

Under ett av hennes första träningspass sedan hon bytte sport skulle hon få vara med om en ny upplevelse.

LÄS MER: Hysén om coronaviruset: "Kan inte hålla på och låsa in mig"

Då vid Svartsjöarnas skidspår mitt under träningen träffade hon helt plötsligt en björn.

"JAG SÅG EN BJÖRN IDAG!! Hur sjukt?? Och nej, jag hade tyvärr inte min lilla bössa med mig. Hade nog ändå inte träffat. hehehe.PS. Att våga sig fram efteråt och ta den här bilden var ett litet utdraget projekt i sig", skriver Stina Nilsson på Instagram.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.