Sara Hagström opererad – kan missa VM

IFK Göteborgs Sara Hagström är en av världens bästa orienterare. Nu är VM i sommar i fara för 28-åringen.
Hon har nyligen opererat foten och i vår väntar troligtvis ryggoperation.
– Diskbråcket är jag lite mer orolig för än foten faktiskt, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

I höstas vann IFK Göteborgs Sara Hagström EM-guld, hennes första individuella mästerskapsmedalj, och 2023 slutade hon tvåa i totala världscupen.

Nu kan orienteringsstjärnan missa ett av årets stora mål, VM i Skottland i sommar.

I ett pressmeddelande från Svenska orienteringsförbundet berättar 28-åringen att hon opererat foten och dessutom troligen ska opereras för diskbråck senare i vår.

– Jag har haft problem med foten i cirka fem år där den låst sig ett antal gånger per år. Men då har man kunnat mobilisera i fotleden så det släppt. Men den här gången så var det när jag gjorde mina rehabövningar för ryggen som det klickade till och sedan aldrig blev bra. Det var i oktober efter EM. Jag har kunnat springa en del men det har gjort ont, säger Hagström om fotproblemen.

ANNONS

Troligen väntar ryggoperation

I januari gjordes magnetröntgen och hon fick beskedet att det var operation som gällde för att hon skulle kunna springa smärtfritt.

– Diskbråcket är jag lite mer orolig för än foten faktiskt, säger hon.

Hagström har haft problem med diskbråck och diskbuktning i ryggen senaste halvåret. Läkarna har meddelat att det kan läka automatiskt men att det är större chans för bra resultat med en operation. Därför är ett ingrepp inbokat om en månad – om det inte läkt av sig självt innan det.

Om det blir sprint-VM i Skottland i sommar eller inte beror på hur det går med ryggen.

– Gör jag en ryggoperation i början på april så är jag ju tillbaka precis till VM. Tur i oturen har jag ju en friplats men jag kommer få ta ett beslut då om jag ska ställa upp eller om jag inte kan göra mig själv rättvisa. Det får ju vara ett beslut med landslagsledningen också. Jag hoppas i alla fall kunna vara tillbaka till höstens EM. Det beror ju lite på vilken form av alternativträning jag kan göra, säger Sara Hagström.

Sprint-VM i Skottland avgörs 9–17 juli.

LÄS MER:Sara Hagström vann karriärens första individuella medalj

LÄS MER:Här är Göteborgs 50 hetaste idrottare 2023

LÄS MER:Tove Alexandersson slagen – Sara Hagström tog EM-guld

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS