Sabotage med 400 liter olja stoppades av polis

Aktivister planerade att hälla 400 liter olja över vägen där cyklisterna i Vuelta a España färdades under tisdagen.
Men gärningen stoppades av polis, som delar bilder på den anordning som skulle användas för sabotaget.

ANNONS
|

Det har bara körts fyra tapper av Vuelta a España 2023 men redan har skandalrubriker duggat tätt. Redan första dagen riktades hård kritik mot arrangören när det inledande lagtempot kördes i mörker och på hala vägar, vilket orakade flera krascher.

Under etapp tre fick flera cyklister punktering efter nålar i hjulen, precis som hände under sommarens Tour de France.

Under tisdagens etapp, den fjärde, mellan Andorra och Tarragona kunde ett nytt sabotage ställt till det för cyklisterna – men den här gången hann polisen före. För spansk polis meddelade under tisdagen att fyra personer gripits i norra Katalonien för att ha försökt sabotera etappen genom att släppa ut 400 liter olja, liknande motorolja, på vägen.

ANNONS

Två fat med 200 liter olja vardera planerades att genom en slang tömmas från en bro över den väg cyklisterna skulle åka. Polisen har delat en video på anordningen.

Vill se självständigt Katalonien

Enligt Reuters uppgifter ska de gripna personerna tillhöra gruppen CDR, som vill se ett självständigt Katalonien.

De fyra personerna ska enligt Reuters ha släppts på fri fot av en domstol i väntan på utredning men de ska ha förbjudits att vara närmre än 500 meter från Vuelta a España.

Australiern Kaden Groves vann den fjärde etappen och belgaren Remco Evenepoel leder tävlingen totalt inför den femte etappen på onsdagen. Onsdagens etapp körs över 186,5 kilometer mellan Morella och Burriana.

LÄS MER:Sabotage i Vuelta a España – Juan Ayuso rasar

LÄS MER:Sabotage i Tour de France – lade ut häftstift på vägen

LÄS MER:Lilian Calmejane fastnade i lina med tröjor i Tour de France – skällde ut åskådare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS