Reportern förlorade vad mot cykelstjärnan Mads Pedersen – tatuerade in namnet på låret

Ett vad är ett vad. Det fick den danske journalisten Anders Mielke erfara efter att stjärncyklisten Mads Pedersen vunnit en etapp i Tour de France.
På tävlingens vilodag tatuerade han in stjärnans namn på låret.

ANNONS
|

Mads Pedersen är en av cykelsportens stora stjärnor. Dansken är också god vän med Eurosports danske reporter Anders Mielke.

I våras förlorade Mielke ett vad mot Pedersen som innebar att han fick raka ena benet när Pedersen vann en etapp i Giro d’Italia.

Inför Tour de France höjdes insatserna. De två danskarna satt på samma flyg till starten i Bilbao och slog då vad igen. Om Mads Pedersen inte vinner en etapp i Tour de France ska han tatuera in namnet på Mielkes podcast och om han vinner ska Mielke tatuera in Pedersens namn och numret på den etapp han vann.

ANNONS

Och i lördags avgjordes det. Den tidigare världsmästaren Mads Pedersen vann den åttonde etappen, mellan Libourne och Limoges, efter en mäktig spurt. Anders Mielke förlorade vadet.

Tatuerade sig på vilodagen

När det på måndagen var vilodag i Touren letade han upp en tatueringsstudio i Clermont-Ferrand och infriade löftet. På baksidan av ena låret tatuerades Meds Pedersens namn in tillsammans med en åtta och texten ”Tdf 23”. Det hela dokumenterades och delades på Mielkes sociala medier under måndagskvällen.

– Mads, ett vad är ett vad, säger han till kameran medan tatueringen blir till.

Han berättar sedan att Mads-tatueringen inte var den enda han gjorde i Clermont-Ferrand.

– Jag kunde inte ha ”Mads P” som min första tatuering, så den här för två otroliga kvinnor som varit riktigt arga på mig de senaste timmarna, säger han och visar en tatuering på underarmen tillägnad sin mamma och sin flickvän, med texten ”MOR” (för mamma och ”mi amor”).

Tour de France, med både Mads Pedersen och nytatuerade Anders Mielke på plats, fortsätter på tisdagen med etapp mellan Vulcania och Issoire. Dansken Jonas Vingegaard leder totalt, 17 sekunder före slovenen Tadej Pogacar. Tävlingen avslutas i Paris 23 juli.

LÄS MER:Mark Cavendish i krasch – lämnar Tour de France i ambulans

LÄS MER:Lilian Calmejane fastnade i lina med tröjor i Tour de France – skällde ut åskådare

LÄS MER:Lucas och Jacob Eriksson kan bli cykelstjärnorna Sverige behöver

LÄS MER:Jacob Eriksson förlorade sin blivande lagkamrat Gino Mäder i dödskrasch

ANNONS