Peppades av Miriam – finalföll: "Hennes stöd betyder mycket"

ANNONS
|

Den 19-årige MMA-fightern gick sitt första SM under lördagen. I finalen ställdes han mot Mago Uzarov i klass B. För Nicholas Bryant som har en tydlig karriärplan som ska sluta i MMA blev det dock inget SM-guld.

– Jag är lite irriterad nu, säger han och fortsätter.

– Det var en bra match, en taktisk match där han vann på sina nedtagningar. Så är reglerna och det här är bara motivation för mig. Jag ska hänga silvermedaljen ovanför sängen så jag ser den varje dag och får motivation. Det här bryter inte ner mig utan jag ska ta lärdom av detta och träna ännu hårdare.

ANNONS

Uzarov vann finalen på bedömning.

– Jag kan förstå domslutet. De bedömer mycket på hur bred teknik du visar upp och han fick mycket poäng på sina nedtagningar. Han ska ha all respekt, säger Bryant.

En liten fördel som Uzarov kan ha haft var att en av personerna i hans hörna är tränare, på ett av gymmen som Bryant tränar på.

– En liten fördel kan ha haft.

Hade ni möts innan?

– Nej, aldrig! Men vi har gått på samma skola men har aldrig mött varandra.

Känslan nu?

– Att det känns som att jag förlorat ett guld, inte att jag har vunnit ett silver.

LÄS ÄVEN: Nicholas Bryant: "Miriam var helt knäpp"

MMA-karriären fortsätter när serien drar igång igen i februari för Bryant. Innan dess blir det resa till Thailand och sedan drar han till Irland. På ön ska han träna på samma gym som den stora MMA-stjärnan Conor McGregor.

– Jag hoppas träffa honom där. Jag har ju engelskt medborgarskap så jag ska se om de har några kontakter så jag kanske kan träna med engelska landslaget. Det känns som att de har bättre kontakter, säger Bryant.

Hur mår kroppen nu?

ANNONS

– Väldigt bra! Jättebra! Han fick inte in några hårda slag eller sparkar, jag fick en spark i huvudet men jag kände den inte. Det var mer taktik än rena slag.

Familjen kunde inte stötta honom på plats då SM avgjordes i Umeå. Första samtalet efter förlusten gick hem till mamma i Göteborg.

– Jag var snäll mot henne, kunde inte skämta om att jag skadat mig eller något, säger Nicholas och skrattar.

Under uppladdningen inför matchen fick han dock ett peppande samtal från storasyster, Miriam som är på semester utomlands.

– Hon ringde mig tidigt på morgonen, det var ju precis innan hon gick och la sig. Hon peppade mig och sa bra saker. Sen sa hon, "kom ihåg Nicholas, du är vacker". Men det betyder mycket att ha hennes stöd. Jag ska nog ringa henne snart och prata lite.

ANNONS