Nicholas Bryant: "Miriam var helt knäpp"

Han ser storasyster Miriams framgångar som en morot. Nu ska Nicholas Bryant följa efter och siktet är högt inställt. – Jag ska bli bäst i världen, säger han.

ANNONS
|

Den 19-årige MMA-fightern har imponerat på kort tid och kvalat in till SM under sitt första år. Största sporren för Nicholas har varit att följa storasystern, Miriam Bryant som slog igenom med dunder och brak i TV4-succén "Så mycket bättre".

– Det var lite jobbigt när det var så nytt, då kom det fram folk man inte kände och så. Men det är inget jag har stört mig på. Men det var en chock för hela familjen, jag tycker nu att det bara är kul att se henne lyckas med sin dröm. Det har motiverat mig med, säger Nicholas.

ANNONS

För att nå målet att bli första svenske MMA-fightern att vinna ett bälte så tränar han tre pass om dagen. Särskilt mycket tid utanför gymmet, Fit4Fight, blir det inte då jobbet är att vara tränare i samma klubb.

– Farsan klagar ibland på att han aldrig ser mig. Jag bor fortfarande hemma men han träffar mig knappt. Jag kommer hem elva på kvällen oftast. Samtidigt är det här kanon att kunna jobba här också. Det gör att jag kan satsa rejält. Tidigare jobbade jag extra på en bar och det var tufft att lyckas kombinera det. Det är inget jag vill göra igen, säger han.

Kunde ha blivit fotboll istället

Framtiden kunde dock ha blivit som fotbollsspelare där han var lovande i Gunnilse. Samma årgång som var bäst i Göteborg och som fostrat spelare som Tesfaldet Tekie som nu spelar i IFK Norrköping.

– Jag var med i startelvan men skadade mitt knä och kom aldrig tillbaka. Jag tappade fokuset och var inte på samma nivå som innan. Då gick jag hit och började träna en vecka efter jag slutat med fotbollen.

Hur kom det sig att du hamnade här?

– Min bästa kompis mamma tränade thaiboxning så vi började träna här. Sen föll han av efter någon månad men jag blev kvar.

ANNONS

Det har blivit fyra matcher i MMA för Bryant. Tre segrar vilket gjorde att han kvalade in till SM och på kort tid har han beskrivits som en talang i sporten.

– Många säger det. Jag har lagt ner mycket tid på att bli bra och jag sparras med bra folk. Sen försöker jag alltid att lyssna och lära ta in information. Jag är ganska bra på att lära mig nya saker.

Sagt åt syrran att göra en inmarsch-låt

Inom MMA-sporten väljer stjärnorna, likt Alexander Gustafsson och Conor McGregor ut sina egna låtar att gå in till. Något som Nicholas Bryant har fått vänta på, frågan är dock om han har något val iframtiden?

– Jag har sagt åt henne (Miriam)att hon får göra en låt till mig.

Han är yngst i en syskonskara av fyra med tre äldre systrar. Mest bråk under uppväxten var det med sex år äldre Miriam.

– Vi var lite bråkiga en gång i tiden. Vi kastade fjärrkontroller på varandra ... det var sådana saker. Sen är det lite för stor åldersskillnad på oss för att vi ska ha bråkat så mycket. Jag är en eftersläntare. Mamma brukar kalla mig för sitt vackraste misstag, säger han och skrattar.

ANNONS

"Miriam var helt knäpp"

Familjen stöttar honom i satsningen mot toppen. Även om mamma var nervös i början och inte helt har släppt sin oro.

– De är stolta över mig och vet hur mycket tid jag lägger ner. Miriam var helt knäpp när hon såg en av mina matcher, det var första matchen jag vann. Jag kunde höra henne skrika hela tiden. Hon skrek på svenska, engelska och finska och en gång skrek hon "Nicholas, kom igen! Du är vacker!".

– Det lät litefel. Men jaha okej, säger han och skrattar.

Vad betyder stödet för dig?

– Väldigt mycket! Sen hade jag fortsatt ändå för jag är väldigt envis och kör min grej.

SM snart, hur ser karriärplanen ut?

– Jag ska vinna klass B i år, sen klass A nästa år. Sen ska jag vinna VM om några år och sedan bli proffs. Jag ska bli den första svensken som blir champions. Jag ska bli bäst i världen.

ANNONS