Patrik Sjöberg döms för fortkörning

Patrik Sjöberg döms för fortkörning mot sitt nekande. Den tidigare höjdhoppsstjärnan körde i 146 kilometer i timmen på en 110-väg förra året men domen kom först nu.
– Är man från Västra Frölunda så är man alltid oskyldig, det ligger i vårt DNA, sa Sjöberg till GP förra året.

ANNONS
|

Den tidigare världsrekordhållaren i höjdhopp och Göteborgsprofilen Patrik Sjöberg döms till böter för fortkörning sommaren 2020.

Fortkörningen skedde i Linköping den 10 juni förra året på E4:an.

Sjöberg ska då uppnått en hastighet om 146 kilometer i timmen på en 110-väg och åtalades för hastighetsöverträdelsen redan förra året.

Sjöberg själv nekade till brott, men domen som kom först nu gick inte på Sjöbergs linje.

– Är man från Västra Frölunda så är man alltid oskyldig, det ligger i vårt DNA. Det är en överlevnadsprincip. Man erkänner bara det man är tvungen att göra, sa Sjöberg i en intervju med GP förra året.

ANNONS

Domstolen dömde den före detta höjdhopparen för hastighetsöverträdelsen med påföljden böter på 4 500 kronor.

Patrik Sjöberg kommenterar domen på sin Instagram:

”Det känns ju som väl använda skattemedel att skicka delgivningsmän för en fortkörning och sen hålla rättegång utan gärningsman...”.

Förutom fortkörningen dömdes Sjöberg även för att ha undvikit att betala fordonsskatt på bilen.

55-årige Sjöberg är en av Sveriges största friidrottare genom tiderna och har världsrekordhoppet på 2.42 från 1987 som största idrottsmerit. Efter den aktiva karriären har han gett ut flera böcker och engagerat sig i barnens utsatta position inom idrotten. Han har berättat om sina egna erfarenheter av övergrepp från den tränare han hade under sin ungdomstid.

GP har sökt Patrik Sjöberg utan framgång.

ANNONS