Mike Tyson anklagas för våldtäkt

Boxningslegendaren Mike Tyson anklagas för våldtäkt.
En kvinna stämmer boxningslegendaren på 51 miljoner då hon menar att han förgrep sig på henne under 90-talet, det rapporterar nyhetsbyrån AP.
”Jag bad honom att sluta, men han fortsatte att attackera mig", berättar hon enligt stämningsansökan.

ANNONS
|

Mike Tyson satt fängslad i tre år för en våldtäkt som skedde i Indianapolis 1992. Nu träder en ny kvinna fram och anklagar boxningslegendaren för en våldtäkt som ska ägt rum på 90-talet, det rapporterar nyhetsbyrån AP.

Ett exakt årtal eller datum för våldtäkten framgår inte. Kvinnan menar på att det hela ägde rum i början av 90-talet, ungefär vid samma tid som Mike Tyson utförde den andra våldtäkten som han dömdes för.

Nyhetsbyrån rapporterar att kvinnan, som nu har lämnat in en stämningsansökan, kräver Mike Tyson på omkring 51 miljoner kronor.

Enligt stämningsansökan ska våldtäkten skett i en limousine efter att hon träffat Mike Tyson på en nattklubb i Albany. Hon menar på att han omgående började röra henne samt försökte kyssa henne efter att hon satt sig i limousinen.

ANNONS

”Jag sa till honom flera gånger och bad honom att sluta, men han fortsatte att attackera mig", berättar hon enligt stämningsansökan.

Har lidit av fysiska och psykiska skador

Kvinnan berättar även att hon har lidit av både fysiska och psykiska skador efter händelsen.

Det är den nya amerikanska lagen ”adult survivors act” som ger kvinnan möjlighet att stämma Mike Tyson nu, omkring 30 år senare. Lagen ger nämligen offer för sexualbrott chansen att, under ett år, anmäla gamla brott till polisen.

Nyhetsbyrån AP berättar att man sökt Mike Tysons representanter för kommentarer, utan framgång.

LÄS MER:Tyson: Tv-kanalen har stulit min livshistoria

LÄS MER:Mike Tyson i blåsväder igen – slog passagerare

LÄS MER:Tyson slipper åtal för flygincident

ANNONS