Mike Tyson. Arkivbild.
Mike Tyson. Arkivbild. Bild: Kamran Jebreili/AP/TT

Tyson: Tv-kanalen har stulit min livshistoria

Den förre boxningsvärldsmästaren Mike Tyson, 56, är på krigsstigen igen.
Denna gång gäller det en tv-serie om hans liv.
– Tv-kanalen har stulit min livshistoria utan att betala, säger han och liknar strömningstjänsten Hulu med gamla tiders slavägare.

ANNONS
|

Den Disneyägda strömningstjänsten Hulu släpper i slutet av augusti serien "Mike", en dramatisering av delar av den kontroversielle boxarens liv. Serien börjar med hans tidiga barndom där han blir mobbad för att han läspar, hans tonårsår i och utanför fängelset efter att ha gått med i ett gatugäng i Brooklyn och hans tidiga start inom boxningen.

Samtidigt som serien visar Mike Tyson i ringen under olika kända matcher, koncentrerar den på hans turbulenta privatliv.

Ett avsnitt fokuserar på den händelse på ett hotellrum i Indianapolis 1991 som ledde till att Tyson dömdes för våldtäkt på en då 18-årig deltagare i en skönhetstävling. Han släpptes efter tre år i fängelse.

ANNONS

"Streamingversionen av en slavägare"

I avsnittet berättas händelserna kring våldtäkten på hotellrummet, och den efterföljande rättegången ur kvinnans perspektiv och med hennes berättelse.

Men Mike Tyson är upprörd:

– Hulu är streamingversionen av en slavägare. De stal min historia och betalade mig inte, skriver han på Instagram och tillägger:

– Jag stöder inte deras berättelse om mitt liv. Det är inte 1822, det är 2022. De stal min livshistoria och betalade mig inte.

Sänds enbart i USA

Manusförfattaren till serien, Steven Rogers, säger att filmskaparna inte kunde prata med Tyson eftersom rättigheterna till hans historia redan innehas av ett annat projekt.

Men han pekade också på fördelarna med att inte vara bunden till Tysons version:

– Jag gillar inte att vara beroende av bara en källa. Jag vill verkligen göra efterforskningar, få fram olika versioner, och sedan skapa en berättelse utifrån det.

– Jag gillar inte att bara hålla mig till en person.

Serien "Mike" sänds på Hulu, som uteslutande kan ses i USA.

ANNONS