Mikaela Laurén har blivit mamma

En lång kamp är över. Boxningsprofilen Mikaela Laurén, 45, och maken Peder Södersteen, 37, har äntligen blivit föräldrar.
– Vår magiska flicka! säger Laurén till Sportbladet.

ANNONS
|

Den tidigare proffsboxaren och simmaren Mikaela Laurén har varit öppen med att hon och maken Peder Södersteen kämpat för att bli föräldrar. Förra året kom glädjebeskedet för paret när Laurén blev gravid efter att tagit hjälp av en rysk fertilitetsklinik. Under tisdagen gick den stora drömmen i uppfyllelse när en dotter kom till världen.

”Efter 34 timmars slit med värkar och förlossning är hon nu äntligen här. Det var det tuffaste och jobbigaste jag gjort, men så värt det och vi är stormförälskade.”, skriver Laurén på Instagram samtidigt som hon tackar den ryska kliniken och personalen vid förlossningen.

Till Sportbladet berättar hon vidare, från BB på Södersjukhuset, att det känns surrealistiskt och att de är jätteglada.

ANNONS

– Men det var en jobbig förlossning som tog många, många timmar. Hon låg lite snett och lite upp och ner när hon skulle komma ut, så det var väldigt tufft. Jag har inte sovit på två dygn. Nu mår vi bra, men vi är väldigt trötta. Men det är det ju värt och hon mår också bra. Hon är så lugn och fin och helt otroligt söt. Vi blir kvar här någon dag för att få lite hjälp så att allt funkar. Men hon har redan tagit tutte vilket känns jätteskönt, säger Laurén till tidningen.

En lista på namn

Södersteen och Laurén trodde hela tiden att det var en kille som skulle titta ut och blev chockade när det var en flicka. Hon var 52 centimeter lång och vägde 3 630 gram, enligt Sportbladet, men något namn är ännu inte bestämt. Paret har en lista på över 20 namn.

– Vi har kämpat i tre år. Det känns så overkligt och man har svårt att greppa att vi är föräldrar och att vi ska åka härifrån med en bebis. Vår magiska flicka! avslutar Laurén.

LÄS MER:GP sänder MMA och muay thai under Zone Pro League i september

Mikaela Laurén har 16 individuella SM-guld i simning och slog under sin karriär tre svenska rekord. Hon började boxningskarriären 2009 och har gjort 36 proffsmatcher och vunnit 31 av dem.

ANNONS
ANNONS