GP sänder MMA och muay thai under Zone Pro League i september

Kampsportsgalan The Zone har återuppstått vid namnet Zone Pro League. Till hösten kan ni se den på gp.se.

ANNONS
|

Legendaren Alexander ”The Mauler” Gustafsson gjorde några av sina första matcher i The Zone. Brottaren Eddy Bengtsson likaså. Nu är den stora kampsportsgalan som genomfördes senast 2015 tillbaka under nytt namn, Zone Pro League. GP kommer att sända den första galan från Trädgår’n som går av stapeln den 25 september.

Under en längre tid har det varit svårt för många fighters att etablera sig ordentligt som proffs. Nu hoppas vd:n för Zone Pro League, August Wallén, bilda en plattform för såväl lovande MMA-fighters som thaiboxare. Och intresset har varit stort inför comebacken.

LÄS MER:Göteborgaren slog till – snabbaste knockouten i eventets historia

– Vi har fått väldigt positiv respons med stort intresse och många frågor trots att det är över fyra månader kvar.

ANNONS

Vad betyder det för er att GP sänder galan?

– Då det är vårt mål att sprida professionell kampsport till en bred publik, samtidigt som vi bygger morgondagens stjärnor, så betyder det otroligt mycket.

Två fighters klara

För GP innebär detta att tidningen äntrar ny mark. Sportchef Joakim Magné utvecklar.

– Vi vill vara där det händer och erbjuda vår publik den bästa sportbevakningen, oavsett idrott. Zone Pro League är ett evenemang som historiskt sett bjudit på väldigt bra kampsport med många spännande fighters.

GP-sporten har under de senaste åren breddat sitt erbjudande när det kommer till livesänd idrott och det här blir ett steg i den riktningen.

– Kampsport är en del av riksidrottsförbundet och en stor idrottsrörelse i såväl Göteborg som i Sverige och resten av världen. Samtidigt är vi medvetna om att det är tuffa och hårda idrotter, det medför ett krav på noggrannhet i vilka bilder vi visar, säger Joakim Magné.

Än så länge är två fighters som ska ställa upp presenterade. På MMA-sidan är Renato Vidovic som är klar. Han har vunnit fyra SM-guld och två EM-guld som amatör och hoppas ta nästa steg som proffs.

På thai-sidan är Tove Brodin klar. En fighter som började för tre år sedan och har sedan dess stormat fram mot proffsnivå.

ANNONS
ANNONS