Michael Phelps pappa död

Michael Phelps har flest OS-guld genom alla tider.
Nu berättar han på Instagram att hans pappa Fred har gått bort
”Jag älskar dig pappa och jag kommer sakna dig”, skriver han.

ANNONS
|

Den amerikanske simmaren hade en komplicerad relation till sin far. 1994 skilde sig föräldrarna – och skilsmässan tog hårt på nioåringen.

– Jag kände mig övergiven. Jag hade en fantastisk mamma och två fantastiska systrar. Men jag ville ha en pappa i mitt liv, och det har jag burit på i 20 år, sa han i en intervju med Sports Illustrated 2016.

Relationen mellan pappa och son var länge ansträngd. Förhållandet skulle komma att ändras först 2014, efter att Phelps gripits för rattfylleri.

Då sträckte pappa Fred ut en hand till Phelps, sedan dess har de varit på god fot.

ANNONS

Vann 23 OS-guld

Fred följde Phelps karriär redan innan de hittade tillbaka till varandra, efter det blev han allt mer involverad i Phelps liv.

– Vår relation är riktigt bra och den fortsätter att växa. Vi har lärt oss att vi har mycket gemensamt, sa Phelps 2016.

Därför blev Fred också en del av Phelps barns liv, vilket han visar upp i bildspelet till beskedet om att pappan gått bort.

Michael Phelps är världens genom tidernas mest framgångsrika olympier. På fyra OS vann han 23 guld, tre silver och två brons.

På OS 2008 vann han åtta av åtta möjliga guld och blev därmed den som vunnit flest guld på ett och samma spel.

Han avslutade karriären 2015.

LÄS MER:Phelps om Biles beslut: Kan bli ögonöppnare

LÄS MER:Phelps tror på många dopningsfall i Tokyo

LÄS MER:OS-legendaren orolig: Tänk på mentala hälsan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS