Michael Phelps. Arkivbild.
Michael Phelps. Arkivbild. Bild: Susan Walsh/AP/TT

OS-legendaren orolig: Tänk på mentala hälsan

Michael Phelps kämpade med depressioner under simkarriären. Nu känner han med idrottare som fick se sitt stora mål, OS i Tokyo, flyttas fram ett år.
– Man känner sig lurad. Jag förstår vad de går igenom just nu, säger amerikanen.

ANNONS

Tidernas främste olympier, med 23 OS-guld och totalt 28 medaljer, säger i en intervju som nyhetsbyrån AP presenterar på sin webbplats att han är lättad över att OS flyttats till nästa år.

– Nu är det en större chans att vi kan besegra viruset. Men det är frustrerande att det tog så lång tid att ta beslutet, säger Phelps.

Han förstår också utmaningen för de aktiva som höll på att finslipa formen inför Tokyo i sommar, men som nu måste ladda om.

– Det ger en massa känslor, så just nu är det extra viktigt att tänka på sin mentala hälsa, säger han.

ANNONS

Phelps, som slutade efter OS i Rio 2016, erbjuder sig att hjälpa dem som står inför en svår omställning.

– Några har redan frågat mig vad de ska göra. Och kan jag hjälpa dem att nå sina mål och drömmar, så gör jag det gärna. Jag är alltid tillgänglig för dem som behöver hjälp, säger han.

– Jag hoppas att alla tar hand om sig mentalt och fysiskt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS