Magnus Normans svar efter Ymers utspel

Ymer berättade att han nobbar Swedish Open av samma anledning som Zlatan inte spelar i allsvenskan. Nu svarar Magnus Norman, tävlingschef, på utspelet.
– Mikael inte tog sig in i tävlingen på sin egen ranking, hade han varit Zlatan hade han kanske gjort det, säger han till P4 Värmland.

ANNONS
|

Mikael Ymer kommer inte att delta i årets Swedish Open i Båstad och hans motivering har väckt stor uppmärksamhet.

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, berättade han för Tennisportalen.

Mikael Ymer är i skrivande stund rankad 88 i världen och etta i Sverige. Men till Swedish Open kommer det komma än mer meriterade tennisspelare.

Bland annat världsåttan Andrej Rublev samt stjärnskotten Casper Ruud (rankad sexa) och Holger Rune (rankad 29:a).

Faktum är att Mikael Ymer inte har tillräckligt hög ranking för att kvala in till turneringen i Båstad, utan erbjöds ett wildcard för att delta. Men han tackade alltså nej och nu svarar tävlingschefen Magnus Norman på utspelet.

ANNONS

– Jag vet inte om det är taget ur sitt sammanhang, men faktum är att Mikael inte tog sig in i turneringen på sin egen ranking, hade han varit Zlatan hade han kanske gjort det, säger Norman till P4 Värmland.

Han tar ny sats:

– Han har lite grann kvar att bevisa. Men förhoppningsvis kommer Mikael dit en dag.

Magnus Norman.
Magnus Norman. Bild: MATHILDA AHLBERG

Kommentatorn: ”Inte rimligt på något sätt”

Att Mikael Ymer jämförde sig själv med Zlatan har som sagt fått många att reagera. Maria Strandlund Tomsvik är tenniskommentator på Eurosport och hon tyckte att citatet var häpnadsväckande.

– Jag hoppas fortfarande att det är ett skämt. För det är inte rimligt på något sätt. Det är inte heller en attityd som blir särskilt härlig, säger hon till Radiosporten.

Under onsdagen blev Mikael Ymer utslagen ur Wimbledon efter att han förlorat i andra rundan mot italienske supertalangen Jannik Simmer.

LÄS MER:Mikael Ymers utspel: Jämför sig med Zlatan

LÄS MER:Mikael Ymer vidare – Elias Ymer utslagen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS