Mikael Ymers utspel: Jämför sig med Zlatan

Swedish Open erbjöd Mikael Ymer en plats i Båstad – men svensken nobbade. Varför?
– Samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, säger han till Tennisportalen.

ANNONS
|

Nästa vecka inleds Swedish Open, en turnering som lockar flera utav tennisvärldens största stjärnor.

Stjärnskotten Casper Ruud och Holger Rune, som möttes i kvartsfinal i Franska öppna tidigare i år, kommer båda att delta i turneringen. Även världsåttan Andrej Rublev, Dominic Thiem (US Open-mästare 2020) samt trefaldige Grand Slam-mästaren Stan Wawrinka kommer att åka till Båstad för att spela.

En som valt att inte göra detta, däremot, är Sverigeettan Mikael Ymer (rankad 88 i världen). Han nobbar turneringen, trots att han blivit erbjuden ett wildcard, vilket har fått många att reagera.

Bland annat kritiserades han av Sportbladets krönikör Marcus Leifby som menade på att svensken har ”fullkomlig jävla hybris”.

ANNONS

Nu väljer Mikael Ymer att förklara varför han beslutat sig för att inte spela i Swedish Open i år – och svaret, det är av det kaxigare slaget.

– Anledningen till varför jag inte spelar i Båstad är samma anledning till att Zlatan inte spelar i allsvenskan, säger han till Tennisportalen.

Zlatan Ibrahimovic efter att han vunnit Serie A med AC Milan.
Zlatan Ibrahimovic efter att han vunnit Serie A med AC Milan. Bild: IMAGE PHOTO

Svarar på kritiken: ”Behöver något som säljs”

Mikael Ymer har tagit del av Leifbys kritik mot honom och ger sin syn på den kritiska krönikan som skrevs om honom och hans beslut.

– Jag är en person som är bra på att separera jobb och personligt. Visst, han var personlig, det var han, men jag förstår också att han behöver något som säljs. Det är Aftonbladet och inte DN. Hade han gjort det på ett snällt sätt så får det inte klicks. Jag är säkert på att han hade bett om en bild om han hade träffat mig i person. Det är helt okej, jag har bara kärlek till honom. Heter han Marcus?

LÄS MER:Mikael Ymer vidare – Elias Ymer utslagen

LÄS MER:Ingen dubbelfinal för Williams

LÄS MER:Björklund utslagen – stannar för pojkvännen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS