LeBron James om kravallerna: ”Förstår ni nu?”

Basketstjärnan LeBron James har gett sin syn på stormningen av den amerikanska kongressen. På torsdagskvällen skrev James, som varit ett av idrottens starkaste ansikten utåt för Black Lives Matter-rörelsen, på Instagram om sina känslor efter bilderna. ”Vi bor i två olika Amerika”

ANNONS
|

Stormningen av den amerikanska kongressen just som Joe Biden formellt skulle godkännas som nästa president har spridits över världen. LeBron James, som länge varit aktiv för svartas rättigheter i USA och flitigt stött Black Lives Matter-rörelsen, menar att bilderna inifrån kongressen tydligt visar skillnaden mellan svarta och vita i USA.

– Oavsett vad som händer kommer du fortfarande inte dömas, bli utpekad som en galning, fastkedjad, hängd, eller skjuten till döds på grund av din hudfärg. Vi bor i två olika Amerika, skriver 36-åringen på Instagram, till en bild där han själv bär en tröja med texten ”Do you understand now?”.

ANNONS

Vidare skriver LeBron James frågande till sina nästan 80 miljoner följare om man nu förstår skillnaden mellan hur vita och svarta bemöts och porträtteras i USA.

I samband med stormningen protesterades det under den NBA-match som spelades samma kväll, mellan Miami Heat och Bolton Celtics. Matchen var nära att ställas in.

LÄS MER:Äntligen utnyttjar idrottens superstjärnor sin potential

ANNONS