Krönikören om Lundqvist: "Beslutet lämnade en avskyvärd smak i munnen"

Henrik Lundqvist, 38, kan ha gjort sin sista match för New York Rangers. Enligt krönikören, Larry Brooks, på New York Post har "Henke" spelat färdigt för klubben.”Jag kan inte se honom återvända för att spela sista året på kontraktet", skriver han.

ANNONS
|

Han har varit New York Rangers trogen sedan han lämnade Frölunda och stack över till USA. Där tog Henrik Lundqvist nästan omgående över rollen som förstemålvakt och har haft den posten ända fram till den här säsongen.

Nu har han dock blivit frånsprungen.

Först var det Alexandar Georgiev som "snodde" speltid av Lundqvist.

Därefter kallades Igor Sjestiorkin upp och speltiden blev än mindre för Lundqvist som därmed tappade i hierarkin.

– Som läget är nu och så som han har spelat är han nummer ett, absolut, sa tränaren, David Quinn tidigare i vinter om Sjestiorkin.

LÄS MER: Ronaldos galna lön – dollarmiljardär innan året är slut

ANNONS

När Henrik Lundqvist fick chansen mellan stolparna mot Philadelphia Flyers i början av mars blev det fem insläppta mål och det är enda gången han fått chansen på sistone.

– Efter säsongen har vi givetvis saker att prata om, min roll och och hur jag passar in. Just nu är mitt enda fokus på att jobba hårt och vara redo, sa han då.

Nu är det dock ingen som vaktar målet för New York Rangers då NHL-säsongen är uppskjuten på obestämd tid på grund av coronaviruset.

LÄS MER: Joels stöd till Henrik: "Jag har lidit med honom"

Sättet som New York Rangers har hanterat Henrik Lundqvist under säsongen har fått kritik.

– Det är klart att jag gärna sett att de haft ett annat upplägg – och behandlat honom på ett bättre sätt! Det är inget att snacka om. Jag tycker att de har gjort det väldigt konstigt, sa tvillingbrorsan Joel till GP nyligen.

LÄS MER: Anton Turkalj är göteborgaren som ska erövra världen

Nu ställer sig New York Post-krönikören, Larry Brooks, i samma ringhörna och riktar kritik mot klubben.

”Vem kunde tro att det skulle sluta så här? Att den bäste målvakten i klubbens historia skulle bli en osynlig och överbliven man. Vi vill att våra favoritlags klubbledningar tar tuffa och inte känslostyrda beslut. Även om detta var ett korrekt beslut var det så kallsinnigt som det bara kan bli och lämnade en avskyvärd smak i munnen", skriver han.

ANNONS

Men efter 15 år i New York ser det alltså ut att ta slut den här säsongen – även om han har ett år kvar på kontraktet.

”Rangers gjorde sitt val. Det är därför jag inte kan se Lundqvist återvända för att spela sitt sista år på kontraktet. Jag tror att en Sjestiorkin-och-Lundqvist-duo hade fungerat bra, men uppenbarligen tyckte inte ledningen det. Det är därför som jag förväntar mig att han köps ut (från sitt kontrakt). Jag har ingen aning om Lundqvist kommer fortsätta karriären någon annanstans eller om han kommer lägga av. Och jag vet inte om Lundqvist själv vet vad han vill göra nästa år", skriver Larry Brooks.

ANNONS