Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ronaldos galna lön – dollarmiljardär innan året är slut

Cristiano Ronaldo är en av många idrottsstjärnor som nu gått ner i lön under coronakrisen. Trots det verkar den portugisiske stjärnan fortsätta att håva in pengar – enligt Forbes är han nu den förste fotbollsspelaren att ha tjänat över en miljard dollar.

Den ansedda ekonomitidningen, Forbes, har räknat på hur mycket pengar som de största stjärnorna inom idrotten har tjänat. Sedan tidigare har Tiger Woods, Floyd Mayweather och Michael Jordan tjänat över en miljard dollar och nått den historiska gränsen.

Nu har den trion blivit en kvartett.

För ny i den skaran är Cristiano Ronaldo.

För trots att han gått ned i lön under coronakrisen har han fortsatt att tjäna stora pengar. Detta genom sponsoravtal med Nike, sitt eget klädmärke och en egen parfym.

LÄS MER: Zlatan ratar Messi och Ronaldo

Enligt Forbes ska Cristiano Ronaldos intäkter det här året landa på runt 90 miljoner dollar. Den lilla årsinkomsten gör att han kommer att ha passerat en miljard dollar innan året är över.

LÄS MER: Anton Turkalj är göteborgaren som ska erövra världen

Efter att Ronaldo och hans lagkamrater i Juventus gått ner i lön under coronakrisen har uppgifter kommit om att 35-åringen har en årslön från Juventus på smått otroliga 300 miljoner kronor. Enligt Forbes är dock hans inkomst rejält mycket större.

Istället ska slutsumman landa på i princip det dubbla efter att bonusar och annat tickat in för Ronaldo.

LÄS MER: Ronaldos fina gest efter U-landslagets succé

Juventus går dock inte lottlösa heller.

För den italienska storklubben ska ha ökat sina följare i sociala medier med två miljoner sedan Cristiano Ronaldo kom till klubben från Real Madrid. Klubben ska även ha sålt över en miljon tröjor under portugisens första säsong i klubben.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.