Jonas Jerebko slår tillbaka mot kritiken efter ursäkten

Jonas Jerebko sa att han var ångerfull efter flytten till Ryssland. Det möttes han av kritik från bland annat WNBA-stjärnan Amanda Zahui.
Nu slår Jerebko tillbaka
– Vissa gillar uppmärksamhet, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Sveriges bäste basketspelare genom tiderna Jonas Jerebko valde kort efter Rysslands invasion av Ukraina i fjol att skriva kontrakt med den ryska klubben CSKA Moskva. Han fick stor kritik för sitt beslut och valde först i juli i år att bemöta den – och be om ursäkt.

– Det jag vill säga till svenska folket är att jag ber om ursäkt. Jag gjorde helt fel val, jag tänkte bara på basketen och det blev fel. Jag har tagit konsekvenserna och det jag vill göra nu är att prata om det, sa han i en intervju med TT.

36-åringen fortsatte:

ANNONS

– Redan från första början, när jag hade sajnat, hade jag tvivel. Men jag hade inte spelat på ett och ett halvt år. Jag ville bara spela basket. Jag inser nu hur fel det blev. Jag skulle aldrig har gjort det med facit i hand, det är klart att jag ångrar det.

Fick kritik för ursäkten

Även för ursäkten fick han kritik, bland annat från den svenska WNBA-stjärnan Amanda Zahui.

”Det är självömkan snarare än genuin ånger, baserat på den här artikeln”, skrev hon i ett inlägg på X (tidigare Twitter).

Jerebko sa också i intervjun med TT att bara ”tränade, spelade basket, åt mat, sov och pratade med familjen” under tiden i Ryssland.

Amanda Zahui var kritisk även mot det uttalandet.

”Upplevelsen var säkert jättesvår, men snälla rara, det är vår vardag att träna, gå hem och vara på facetime med familjen. Men du valde att åka till Ryssland”.

Nu kommenterar Jerebko den kritik han fick efter intervjun med TT.

– När man träffar folk på stan är alla positiva. Jag läser ingenting i tidningarna, jag är inte inne på sociala medier. Det är där allt hat har varit, i media och sådant. Jag håller mig ifrån det. När jag är ute på stan eller sådana här grejer så är det bara positivt, det har aldrig varit någonting negativt, säger han till Expressen.

ANNONS

”Vissa gillar uppmärksamhet”

På frågan hur hans familj hanterat kritiken säger han:

– Jag är klar med den här skiten. Jag orkar inte prata om det. Jag har lagt det här bakom mig. Jag kommer säga inga kommentarer.

När Amanda Zahui kommer på tal säger han att han absolut inte har några kommentarer om henne och aldrig har träffat henne.

– Men vissa gillar uppmärksamhet, avslutar han.

Sedan Jonas Jerebko lämnade CSKA Moskva under sommaren 2022 har han inte hittat någon ny klubb. Han jobbar nu med läger för ungdomar och säger till Expressen att han inte vet om han kommer fortsätta spela eller inte.

LÄS MER:Jerebkos nya roll efter ursäkten: Ungdomstränare

LÄS MER:Expertens kritik: "Nonchalant och ignorant"

LÄS MER:Amanda Zahui sågar Jonas Jerebkos ursäkt: ”Självömkan”

LÄS MER:Jonas Jerebko: "Vill säga förlåt"

ANNONS