Amanda Zahui sågar Jonas Jerebkos ursäkt: ”Självömkan”

Jonas Jerebko är ångerfull och ber om ursäkt för sitt val att skriva på för CSKA Moskva. Den svenska landslagsstjärnan Amanda Zahui köper inte ursäkten.
”Det är självömkan snarare än genuin ånger”, skriver hon.

ANNONS
|

I mars 2022, en månad efter att det ryska anfallskriget mot Ukraina inleddes, skrev Jonas Jerebko, 36, på för CSKA Moskva. Den svenska storspelaren fick motta massiv kritik för sitt val att gå till klubben med kopplingar till den ryska armén mitt under kriget och det svenska basketförbundet stängde av honom från landslagsspel.

Jerebko var kvar i Ryssland så länge kontraktet sträckte sig, till sommaren 2022.

På måndagen, över ett år efter flytten, gick Jerebko ut i en intervju med TT och sa att han ångrar beslutet att flytta till Ryssland och att han ber om ursäkt för sitt val.

ANNONS

– Redan från första början, när jag hade sajnat, hade jag tvivel. Men jag hade inte spelat på ett och ett halvt år. Jag ville bara spela basket. Jag inser nu hur fel det blev. Jag skulle aldrig har gjort det med facit i hand, det är klart att jag ångrar det, sa han i intervjun.

Men det är inte alla som godtar hans ursäkt. Landslagsstjärnan Amanda Zahui, 29, är en av dem.

Twitter delar den svenska stjärnan, som spelar för Washington Mystics i WNBA, en skärmdump på artikeln med Jerebko och skriver:

”Absolut inte, Jonas Jerebko! Det är självömkan snarare än genuin ånger, baserat på den här artikeln”.

”Som du bäddar får du ligga”

Jerebko säger i intervjun med TT att bara tänkte på basket när han valde spel i Ryssland och att han bara tänkte på basket när han var i landet.

– Jag tränade, spelade basket, åt mat, sov och pratade med familjen. Det var så dagarna såg ut. Jag stängde av allting annat. Om det var rätt att göra så och inte prata med media vet jag inte.

Amanda Zahui skriver vidare i sin tweet:

”Upplevelsen var säkert jättesvår, men snälla rara, det är vår vardag att träna, gå hem och vara på facetime med familjen. Men du valde att åka till Ryssland”.

ANNONS

Vidare anklagar Zahui Jerebko för att inte bry sig om andra och hon skriver att han inte kan komma undan med att be om ursäkt i efterhand.

”Som du bäddar får du ligga”, avslutar hon.

Sedan Jonas Jerebko lämnade CSKA Moskva har han varit klubblös och kanske är karriären för Sveriges bäste basketspelare genom tiderna nu över.

– Jag vill spela på den högsta nivån och chanserna är inte jättestora. Jag har alltid velat avsluta med svenska landslaget, men nu blev det som det blev, säger han till TT.

LÄS MER:Jonas Jerebko: "Vill säga förlåt"

LÄS MER:"Det är jättebra att han kommit till insikt"

LÄS MER:Gör som Jerebko – stängs av

ANNONS