Jonas Jerebko gör comeback – i Puerto Rico

Jonas Jerebko gör comeback efter två år.
Den svenske basketstjärnan är klar för puertoricanska Santeros de Aguada.

ANNONS
|

Sveriges främsta basketspelare hamnade i rejält blåsväder för två år sedan. Jonas Jerebko valde då att gå till CSKA Moskva efter att Ryssland invaderat Ukraina och har sedan dess varit avstängd från landslaget.

Sedan han lämnade den ryska klubben, i maj 2022, har Jerebko varit klubblös – men nu är han klar för en comeback. Den puertoricanska basketklubben Santeros de Aguada har presenterat svensken på sin hemsida.

– Jerebko är en offensiv spelare som kommer tillföra erfarenhet till truppen från dag ett. Planen är att han ska ansluta till laget under de kommande dagarna, säger klubbens delägare Joel López i ett uttalande.

ANNONS

Jerebko är som konstaterat Sveriges bäste basketspelare genom tiderna. Den Kinnafödde stjärnan blev förste svensk att gå till NBA 2009 och under sina tio säsonger i den amerikanska basketligan representerade han Detroit Pistons, Boston Celtics, Utah Jazz och Golden State Warriors.

I juli 2023 gick han ut och bad om ursäkt för att han valde att gå till CSKA Moskva efter sin tid i USA.

– Redan från första början, när jag hade sajnat, hade jag tvivel. Men jag hade inte spelat på ett och ett halvt år. Jag ville bara spela basket. Jag inser nu hur fel det blev. Jag skulle aldrig har gjort det med facit i hand, det är klart att jag ångrar det, sa han i en intervju med TT.

LÄS MER:Jonas Jerebko slår tillbaka mot kritiken efter ursäkten

LÄS MER:Jerebkos nya roll efter ursäkten: Ungdomstränare

LÄS MER:Expertens kritik: "Nonchalant och ignorant"

ANNONS