Joe Burrow skriver monsterkontrakt – får tre miljarder

Joe Burrow, en av NFL:s bästa quarterbacks, blir bäst betald genom tiderna.
Under de kommande fem åren kommer han tjäna tre miljarder kronor.

ANNONS
|

Cincinnati Bengals var under många år ett av NFL:s stora sorgebarn. Klubbens fans har knappast varit bortskämda med framgångar och faktum är att klubben, ifjol, vann sin första slutspels match på 31 år.

Det stannade inte där dock, för när man väl fick upp farten 2022 tog man sig hela vägen till Super Bowl – där Bengals dock slutligen fick se sig besegrade mot Los Angeles Rams.

Så vad an denna plötsliga framgång?

Det är främst en spelare som har legat bakom den: Joe Burrow.

Den 26-årige quarterbacken spåddes en lysande framtid när han, 2020, valdes först av alla under den årliga NFL-draften och har sedan dess inte gjort någon besviken.

ANNONS

Joe Burrow blir bäst betald – någonsin

Burrow har under sina tre säsonger vuxit ut till att bli en av ligans absolut största stjärnor och för detta har han nu belönats – rikligt.

Cincinnati Bengals har föga förvånande valt att förlänga med superstjärnan som har skrivit på för ytterligare fem säsonger, under vilka han uppges tjäna sammanlagt tre miljarder kronor.

Joe Burrow kommer därmed få omkring 612 miljoner kronor per säsong, vilket är det högsta NFL-lönen någonsin.

– Det är här som jag vill vara under hela min karriär. Ni har sett vad klubbledningen och vad Zac (Taylor, huvudtränare) har gjort här. Jag är en liten del av det och jag är glad över att få vara en del av det, säger Joe Burrow enligt The Guardian.

LÄS MER:Tom Brady investerar i engelsk fotbollsklubb

LÄS MER:Nickelodeon sänder Super Bowl

LÄS MER:Countrystjärnan Zach Bryan gripen av polis

ANNONS