"Jag hade tur som överlevde"

1984 sköts Sveriges nuvarande förbundskapten Wolfgang Pichler med fyra skott i vad som beskrivits som ett svartsjukedrama. Nu talar 63-åringen ut om hur det påverkat honom.
– Någon kom in och sköt och plötsligt kämpade jag för mitt liv. Det var fruktansvärt, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Det var hemma i Ruhpolding, året var 1984, och Wolfgang Pichler låg i sin säng. Plötsligt hade han en pistolmynning i ansiktet och en röst som sa ”jag ska mörda dig”.

Pichler har hittills varit återhållsam om detaljer från den natten – och det svartsjukedrama som ska ha varit orsaken bakom – men har tidigare berättat för Aftonbladet om hur fasansfull upplevelsen var.

– Jag vet att det inte var mitt fel, men jag har som regel att aldrig prata om varför det hände. Men i dag är jag stolt över hur jag kom tillbaka efter det, säger Pichler nu till Expressen.

ANNONS

Pichler överlevde, trots att han träffades av fyra skott, medan kvinnan i historien avled.

– Jag tog inte hjälp av någon psykolog utan jag var min egen psykolog. Jag hjälpte mig själv. Jag sprang upp för berget i stället. Jag förträngde det genom att träna mycket, säger förbundskaptenen till tidningen.

Han berättar även att han i bland använder historien för att sätta saker och ting i perspektiv när han drillar sina åkare.

– Jag hade tur som överlevde. Så när vi tränar extremt hårt under försäsongen brukar jag ibland skämta och säga: “Det är inte så lätt att dö”, säger han till Expressen.

LÄS MER:Följ skidherrarna i världscupen

ANNONS