Halfvarsson på pallen i Ruka

Calle Halfvarsson fick det formbesked han ville ha. En tredjeplats på 15 kilometer klassiskt i Ruka väcker förhoppningar om en bra säsong i vinter.

ANNONS
|

Calle Halfvarsson fick ett mycket välkommet kvitto på sin kapacitet i världscuppremiären i Ruka. Pallplatsen i Finland visar att Halfvarsson blir att räkna med denna vinter.

Svensken såg ut att sladda i spåret i början, men ungefär halvvägs in i 15-kilometersloppet började han att klättra.

– Jag tycker inte jag gör ett bra lopp i dag. Jag är väldigt trög i början, men kommer bra i slutet, säger han till SVT.

Rätt nöjd

Just därför var Halfvarsson ändå rätt nöjd, med sin tredjeplats efter Alexander Bolsjunov, Ryssland, och norrmannen Emil Iversen. Det finns mer att ge.

– Det känns inte topp, men ändå är det stabilt. Jag är där uppe nu och kliver upp på pallen i dag.

ANNONS

– Jag är inte evigheter från Bolsjunov, som uppenbarligen är världens bästa skidåkare, i dag. Så det känns bra, säger Halfvarsson till SVT.

Från sin position i "ledarstolen" i målområdet kunde Halfvarsson, som startade tidigt, se stjärnorna som tidigare legat före honom i loppet falla ifrån en efter en. Andrej Larkov, Martin Johnsrud Sundby, Iivo Niskanen och Johannes Høsflot Klæbo fick alla ge sig.

En revansch

I stället utvecklades loppet till något av en revansch för Halfvarsson som blev utslagen redan i semifinalen i sprinten på lördagen.

Den här dagen hade bättre koll på sin skidåkning och fick se sig slagen i kampen om andra plats med futtiga 1,7 sekunder av Iversen.

Bolsjunov vann, 19,5 sekunder före Iversen.

Bolsjunov fick jubla för andra gången den här helgen i Ruka. Ryssen vann även lördagens sprintlopp i den finländska världscuppremiären.

Bakom Halfvarsson blev Viktor Thorn näst bäste svensk, på 19:e plats.

LÄS MER:Johaug segrare direkt efter avstängningen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS