Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Erik Mårtensson/TT

Tobias Forsberg berättar om allvarliga skadan

Leksands Tobias Forsbergs skadade sig allvarligt under ett möte med Almtuna i slutet av december.
Nu berättar 31-åringen, för första gången, hur illa han skadade sig.
"Jag är förlamad nedanför bröstet", berättar han i ett öppet brev på klubbens hemsida.

Under vinter och vår har banderoller med texten "Kämpa Tobbe!" synts runtom i Hockeysverige.

"Tobbe", eller Tobias Forsberg som han heter, vårdades på Akademiska sjukhuset i Uppsala efter en otäck skada som han ådrog sig under annandagen hemma mot Almtuna.

31-åringen hade tappat balansen, åkt in i sargen med huvudet före och tvingats till en nackoperation.

LÄS MER: Leksandforwarden skadad efter otäck olycka

"Jag är förlamad"

Nu, mer än fyra månader efter den olyckliga kvällen i Tegera arena, berättar Tobias Forsberg för första gången om den allvarliga skadan han ådrog sig.

"Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. Det är i den verkligheten jag försöker landa", berättar han i ett öppet brev på Leksands hemsida.

Tobias Forsberg berättar att det har tagit lång tid för honom att kunna smälta hur en match i slutet av december kunde leda till slutet på karriären.

"Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol."

Nu handlar hans liv om andra utmaningar än om de på isen och han skriver öppenhjärtigt att det inte alltid är lätt att acceptera dem.

"Man jämför ofta sig själv med sitt starkaste jag och att känna sig så här svag fyller ibland allting med en känsla av hjälplöshet. Oavsett hur mörkt det här är så har jag på slutet ändå i ögonblick känt att jag vuxit in i situationen och förstått att det här kommer att bli en lång kamp."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.