Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Leksands tränare Roger Melin under annandagens ishockeymatch i hockeyallsvenskan mellan Leksand och Almtuna.

Melin minns sin egen olycka: "Blev rädd"

Tränaren Roger Melin blev en vinnare direkt när hans nya lag Leksand slog Almtuna med 3–2 i hockeyallsvenskan. Men han kände ingen glädje. Tankarna gick till Tobias Forsberg, som fick föras till sjukhus efter att flugit med huvudet in i sargen.

- Jag har själv varit med om samma sak och har fortfarande sviter av det som hände mig, säger Roger Melin, som tystnar och fortsätter:

- Detta solkar naturligtvis segerglädjen. Man är ju människa och man känner för sina medmänniskor. Nu skulle jag bara vilja hälsa till Tobias och hoppas det gått bra för honom och att det inte är något allvarligt.

Roger Melin berättar sedan att han varit med om precis samma sak. Det var i slutet av 1970-talet när han spelade för Örebro borta mot Mora. Han skulle tackla Hans Hansson som vek undan. Roger Melin flög med huvudet in i sargen och svimmade.

Rädd och chockad

- Jag vaknade på båren när de bar ut mig. Man blev rädd och var chockad. Det var svårt att få kontroll över kroppen och veta om jag känner något och kan röra på mig. Sedan bar det iväg till Mora lasarett. De klippte upp tröjan, röntgade mig och jag blev kvar över natten, berättar Roger Melin och fortsätter:

- Jag har fortfarande sviter av det. Nu får vi verkligen hoppas att det gått bra för Tobias.

Vid medvetande

Efter matchen kunde Martin Nyberg, naprapat i Leksand, berätta att det var två läkare som tog hand om Tobias Forsberg på isen, som sedan var vid medvetande när de bar ut honom.

- Nu är han på sjukhus och jag kan inte säga mer, säger Martin Nyberg.

Det var med dessa minnen som Roger Melin, direkt efter olyckan, tog emot sina spelare och förbereda dem inför sista perioden.

- Vi visste inte mer än att Tobias var vid medvetande och visste var det tankar på Tobias. Samtidigt är vi har för att vinna en hockeymatch och jag var tvingade att behålla lugnet på mina spelare och låta dem fokusera på de förändringar som vi var tvingade att göra inför sista perioden.

Nya regler

Roger Melin hade då coachat sitt lag i två dramatiska perioder.

- Inför den här matchen har jag gått igenom nya regler och principer som vi ska ha för olika delar av spelet. Det viktigaste är inte att killarna nu ska åka och tänka på det, utan det gäller att få ut så mycket energi som möjligt under matchen. Detaljerna tar vi på träningarna, säger Roger Melin.

Och energi hade Leksand som dominerade totalt de första tio minuterna när Daniel Gunnarsson gjorde 1–0. Men i slutet av första perioden kom Almtuna in i matchen och Jacob Svensson kvitterade.

- Det finns inget lag som kan föra en match i 60 minuter. Därför var vi beredda på det och det kändes bra att vi kunna komma tillbaka i andra perioden.

Matchen avgjordes i slutet av andra perioden när Leksand gjorde två mål på 20 sekunder. Sedan kom Tobias Forsbergs skada.

I tredje perioden hamnade Leksand under både mental och fysisk press. Hemmalaget radade upp utvisningar och var illa ute i boxplay.

- Vi har bara hunnit träna boxplay i går och lite i dag. Det var tur att vi gjorde det, berättar Roger Melin.

Almtuna reducerade genom Lucas Sandström med kom aldrig längre och efter matchen suckade Roger Melin och sa:

- Nu är jag tagen, men det var skönt att få börja med en vinst.

Rättad: I en tidigare version av den här texten stod det Tobias Forslund i stället för Tobias Forsberg, som alltså är det rätta.