Sverige missar VM-final – överkört av Tjeckien

Sverige tog ledningen i en galen första period i VM-semifinalen. Sen vände Tjeckien med tre raka mål i andra perioden och ett överkört Sverige får spela match om bronset.
– Det är en sak att vara utspelade och förlora men det är inte så det är, säger Victor Hedman till Viaplay.

ANNONS
|

Sverige jagade sin första VM-final på sex år, för motståndet stod Tjeckien med hemmapubliken i Prag i ryggen.

Det blev en galen matchinledning och en stor svensk besvikelse.

– Det är svårt att svälja men jag tycker att vi är ett bättre lag. Men det var inte tillräckligt i dag. Det är en sak att vara utspelade och förlora men det är inte så det är, säger Victor Hedman till Viaplay.

Förbundskapten Sam Hallam besökte Viaplays studio efter förlusten med 3–7.

– Jag är otroligt förvånad och irriterad. Vi dikterar och spelar precis som vi vill och sen hittar vi sätt att släppa in olika typer av mål, som är väldigt okarateristiskt. Vi sätter ihop en kavalkad av sätt man inte vill släppa mål på, säger han.

ANNONS

Tog ledningen tidigt

I samband med nedsläpp åkte Adrian Kempe ut två minuter och Sverige fick inleda matchen i numerärt underläge. Den stormen red man ut och efter knappt fem minuters spel kom matchens första mål när Marcus Johansson gav Tre Kronor ledningen. Innan elva minuter var spelade hade ytterligare tre mål fallit i O2 arena i Prag. Tjeckiens Dominik Kubalik kvitterade, Marcus Pettersson gav Sverige ledningen igen och Tjeckien kvitterade igen, genom David Kämpf.

2–2 stod sig till paus och det såg ut att bli en jämn match. Sen inleddes andra perioden och allt gick Tjeckiens väg. Efter tre mål på mindre än tre minuter i periodinledningen ledde hemmalaget med 5–2 och då bytte Sverige målvakt, Filip Gustavsson fick åka och sätta sig och Samuel Persson kom in i matchen.

Joel Eriksson Ek reducerade till 3–5 i slutet av andra perioden och där efter tog Sverige över spelet igen men lyckades inte göra fler mål.

Sverige kördes över

Inför tredje perioden skiljde två mål och Sverige fick fortsätta jaga och det kändes som att man var nära ännu en reducering. Då kom ytterligare ett tjeckiskt mål, i boxplay, till 6–3. Det hämtade sig inte Sverige från och den tjeckiska hemmapubliken fick jubla för en plats i VM-finalen.

ANNONS

Matchen slutade till slut 7–3 och för ett fullständigt överkört Sverige väntar bronsmatch.

– Tomhet. Inte en 7–3-match i mina ögon, säger backstjärnan Victor Hedman till Viaplay.

Han fortsätter:

– Jag tycker att vi reser oss ganska bra, vi har bra tryck och powerplay, vi ska bara in med puckarna. Men jag är stolt över grabbarna.

– Det är så det är, det går inte att regissera det. Man vill väldigt mycket och så får man en bra start och ändå tappar vi bort det. Det smärtar oerhört. Det kommer vara kämpigt ikväll att ladda om, säger Sam Hallam.

Bronsmatchen spelas klockan 15.20 imorgon söndag, där väntar Kanada eller Schweiz.

LÄS MER:Tre Kronor med hybris slarvade bort den här finalplatsen

LÄS MER:Lundeström: "Var en armbåge som kom upp"

LÄS MER:Raymonds smärta: "Det får man överleva"

ANNONS