Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Roger Rönnberg pikade Wikegård och hyllade Robert Ohlsson

Frölunda är klart för kvartsfinal.
Då passade Roger Rönnberg på att hylla sin tidigare tränarkollega Robert Ohlsson som gjort sin sista match som tränare för Djurgården.
– Hade jag vetat att Djurgården skulle släppa dig så hade jag jagat dig som en galning, sa Frölundatränaren som även passade på att pika C Mores expert Niklas Wikegård.

Det var vinna eller försvinna som gällde för Frölunda.

Efter att man krossats i den andra åttondelsfinalen mot Djurgården var frågan om Roger Rönnbergs mannar skulle kunna studsa tillbaka? Svaret blev ja. Frölunda bjöd på en stark insats där man nollade Djurgården och segrade med 4–0.

En klar seger, ja.

Underhållande? Kanske inte.

LÄS MER: Frölunda klart för kvartsfinal – slog ut Djurgården

I det stora hela var det en defensivt präglad match där båda lagen hade svårt att skapa några hetare chanser. Efter matchen var Frölundas tränare på skojfriskt humör i intervjun med C More.

– Jag ber om ursäkt för att vi inte bjöd på någon underhållning. Ursäkta killar, vi provade det i 52 omgångar, säger Rönnberg.

Rönnbergs passning till Wikegård: ”Lite bitter”

C Mores expert Petter Rönnqvist svarade då att med att förklara att han hyllat Frölundas sätt att vinna på. Då passade Rönnberg på att ge skicka en passning till den andra experten, nämligen Niklas Wikegård.

Profilen som har ett förflutet som tränare i Djurgården.

– Jag hörde det, men ”Wiken” är lite bitter att inte Djurgården vann. Han är djurgårdare in i hjärtat, det vet vi om

LÄS MER: Har Frölunda insett vad som krävs den här gången?

Roger Rönnberg ledde under flera säsonger Frölunda tillsammans med Robert Ohlsson. Bild: PER FRISKE
Roger Rönnberg ledde under flera säsonger Frölunda tillsammans med Robert Ohlsson. Bild: PER FRISKE

Hyllade Robert Ohlsson

Men det var inte bara gliringar som kom från Roger Rönnbergs håll under torsdagskvällen. Under presskonferensen efter matchen passade han på att hylla sin gamla tränarkollega Robert Ohlsson – som nu har gjort sin sista match som tränare för Djurgården.

– Jag tycker att ”Robban” ska sträcka på sig för den standard han har satt på hur Djurgården ska spela och se ut. Attityden och jävlaranammat som han pratar om måste komma från spelarna. Det tycker jag inte ”Robban” ska ta på sig. Det är spelare som Friberg (Max), Lasu (Nicklas) och Joel (Lundqvist) som har tagit den här gruppen (Frölunda) framåt.

Han fortsätter:

– Hade jag vetat att Djurgården skulle släppa dig så hade jag jagat dig som en galning så hade du kanske fått vara head coach här och jag assisterande till dig. Jag har en grym respekt för dig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.